directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les Corts aproven modificar l'estatut valencià per equiparar inversions estatals al pes poblacional

Tots els grups voten a favor, amb diferents criteris, amb l'abstenció d'Esquerra Unida del País Valencià que considera que no es resol el problema del finançament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dimecres modificar la disposició addicional primera de l'Estatut per equiparar la inversió estatal al pes poblacional del País Valencià. La proposta del PP ha comptat amb el suport de tota la cambra excepte Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) que considera insuficient la millora del finançament. Tot i el vot favorable, Compromís ha sostingut que es tracta d'una 'reforma de mínims' que palesa 'el fracàs de la reforma de 2006' i el PSPV-PSOE ha defensat el consens perquè la reforma surti del parlament amb força. Els grups de l'oposició han criticat l'absència durant el debat del president Francisco Camps, que ha aparegut només al torn de votacions.
corts valencianes
Comparteix
   


Etiquetes
El parlament valencià ha aprovat amb els vots a favor del PP, PSPV-PSOE i Compromís i l'abstenció d'EUPV reformar la disposició addicional primera de l'estatut valencià per incloure que les inversions de l'Estat espanyol al País Valencià s'hagin de fer d'acord amb el seu pes demogràfic per un període de set anys. La modificació del text, reformat l'any 2006, també inclou la creació d'una comissió de negociació entre la Generalitat Valenciana i el govern espanyol.

El debat s'ha produït amb la destacada absència del president del govern valencià, Francisco Camps, que ha aparegut en el moments previs a la votació, fet que ha estat criticat pels partits de l'oposició.

La reforma ha estat impulsada pel grup popular després de conèixer les sentències del Tribunal Constitucional als recursos del mateix PP sobre l'Estatut de Catalunya i l'estatut andalús, que vinculen el finançament de l'Estat al PIB i el pes poblacional.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Kefes fletxa Sitges
10 de març de 2011, 12.26 h

Es la famosa "Formula Camps" que ve ha dir que tot el que consegueixca Catalunya, València també hi te dret.
Independentistes valencians, tranquils, quan Catalunya sigui independent, tan sols s'ha d'aplicar la "Formula Camps" i e voila!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.