directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Plataforma per la Llengua es persona en el procés judicial en defensa del decret del català a les universitats

L'entitat serà cridada per informar sobre la necessitat de l'ús del català als centres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua s'ha personat en el procés judicial obert arran del recurs contenciós administratiu presentat per Convivència Cívica Catalana contra el Decret sobre l'acreditació del coneixement del català a les universitats. L'entitat s'ha presentat com a part interessada per la qual cosa serà informada i cridada per defensar el decret. La Plataforma ha assegurat que cal respectar l'Estatut que reconeix el dret a rebre l'ensenyament en català i ha dit que el decret és un 'primer pas per a la normalització del coneixement del català' entre el professorat. L'entitat ha afirmat que el català 'és un actiu i una porta i una font d'oportunitats' que s'ha de promocionar a les universitats.
La Plataforma per la Llengua ha defensat que és necessari que els professors coneguin el català per garantir el dret individual dels alumnes a dirigir-se, tant oralment com per escrit, en la seva llengua.

Ha afegit que el recurs presentat per Convivència Cívica Catalana va contra les lleis de que els ciutadans 's'han dotat de manera democràtica' i en contra dels drets dels estudiants.A més, ha assegurat que la formació universitària en català és un vehicle per a convertir- els joves en professionals 'preparats per exercir les seves professions en la llengua del país'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.