directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran exhibeix el Majèstic com 'el millor pacte que mai s'ha fet per Catalunya'

En el desè aniversari de la supressió de la mili assegura que va ser fruit de l'acord CiU-PP

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dimecres que la supressió del servei militar obligatori es va aconseguir gràcies al pacte del Majèstic 'tantes vegades maleït per alguns sectors polítics, fins i tot en el si de CiU'. En el desè aniversari de l'adéu a la mili, el líder d'UDC ha reivindicat l'acord de CiU amb el PP assegurant que 'va ser el millor pacte que es va fer per Catalunya'. En un escrit al seu bloc, Duran i Lleida ha lamentat que 'tots ignoren el paper que CiU va tenir' en la decisió d'eliminar el servei militar obligatori si bé reconeix que el PP ho va fer 'quan ja no tenia necessitat del nostre suport parlamentari'.
artur mas, josep antoni duran i lleida, govern
Comparteix
   


Etiquetes
'Si ara fa 10 anys que la mili no és obligatòria i que els joves no han de perdre un any i mesos de la seva vida i truncar la seva carrera professional o postuniversitària és gràcies a CiU'. Així de contundent s'ha expressat el líder d'UDC aquest dimecres en un escrit al seu bloc amb motiu del desè aniversari de la supressió del servei militar. Duran i Lleida admet que el PP ho va fer sense necessitar el suport de CiU i reconeix que 'hi sobraven alguns aspectes formals', com ara el sopar a l'hotel entre l'expresident Jordi Pujol i l'expresident espanyol José María Aznar. Ara bé, avisa, els continguts del Pacte del Majèstic 'segueixen constituint el millor acord que mai s'ha fet per Catalunya gràcies a la força decisiva de CiU'.

Segons Duran i Lleida, el pacte del Majèstic 'va comportar també les taxes més altes d'inversió pública de l'Estat a Catalunya' i assegura que les obres inaugurades pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero 'són conseqüència d'aquell pacte'. A més, rebla el clau assenyalant que durant els anys en què el PP 'va estar collat per CiU', no 'es va qüestionar el model de normalització lingüística ni el de la immersió lingüísitca en el sistema escolar'.

Ridao hi veu 'la voluntat de repetir una entesa'

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha respost Duran i Lleida també amb un escrit al seu bloc en què denuncia que 'cada vegada que Duran i Lleida evoca les virtuts del pacte del Majèstic es pot veure la voluntat irrefrenable de repetir una entesa entre les dues formacions signants d'aquell pacte de cara a la propera legislatura espanyola'.

Ridao considera que s'ha d'aconseguir 'que l'estat tingui present, com a mínim via cotització, que moltes persones van estar un any de la seva vida treballant per l'estat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
10 de març de 2011, 13.54 h

Perdoneu, m'he equivocat en allò dels accents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de març de 2011, 13.48 h

Aquest que signa "Un que mai, sota cap circunstància, tornarà a votar a ERC." amb accent incorrecte a la "a", no entenc perquè va votar ERC. Si ho va fer esperant que ajudes a CiU-PP a mantenir-se al poder ja podia votar directament CiU o PP. De què es queixa tant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de març de 2011, 11.06 h

#2 Potser si que fa cara d'enterramorts, però en aquest cas, aquest feixista enterrarà Catalunya amb les seves polítiques neocons. És inadmissible haver de suportar un individu d'aquesta estofa a Catalunya. Jo el catalogo pitjor que l'Aznar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de març de 2011, 10.59 h

Que graciós el Duran. S'ha de reconèixer que malgrat aquella cara d'enterramorts és el polític més divertit de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de març de 2011, 08.16 h

En Duran coincideix paraula per paraula amb el que fa un temps va dir el M.H. Heribert Barrera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.