directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella aposta per la proximitat i la reindustrialització per bastir una Barcelona d''èxit' en un acte sense Laporta

El líder d'ERC a Barcelona promet 50.000 llocs de treball en 4 anys i titlla l'actual govern d'Hereu d''erràtic' i 'feble' · Afirma que amb el tercer espai es deixarà de votar 'per eliminació'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Proximitat i sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Aquestes són les receptes que el líder d’ERC a Barcelona Jordi Portabella ha donat aquest dimecres per conformar un nou model de ciutat d’’èxit’. En un acte a La Pedrera que ha servit per explicar les principals línies programàtiques de la seva formació, el republicà ha anat desgranant alguns dels punts del seu programa electoral de cara als comicis del mes de maig, que considera bàsics per acabar amb el govern de Jordi Hereu, que ha qualificat d’’erràtic, ple de contradiccions, disbauxa i feblesa’. Portabella, s’ha fixat com a objectiu per la propera legislatura la lluita contra la crisi econòmica, així com també la creació de 50.000 llocs de treball i el treball per mantenir les grans empreses a Catalunya. El candidat republicà, que considera que el tercer espai que ell encapçala evitarà que la gent voti 'per eliminació', ha comptat amb el suport del líder de la formació Joan Puigcercós, però no amb el de Joan Laporta, que finalment no ha assistit a la conferència malgrat ho havia anunciat.

Comparteix
   


Etiquetes
Projecte amb 'llibertat de moviments i personalitat pròpia'
El líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, s’ha desmarcat aquest dimecres de les propostes de CiU i PSC de cara a les eleccions municipals afirmant que el seu projecte té ‘llibertat de moviment i personalitat pròpia’. A l’emblemàtic edifici de La Pedrera, i sota el nom 'Una Barcelona lliure i justa', el líder republicà ha presentat alguns dels punts que durà al programa electoral i que es basen en la lluita contra la crisi, la creació de llocs de treball i la reindustrialització de la ciutat. Durant més d’una hora, Portabella ha exposat el seu projecte de ciutat posant especial èmfasi en la creació d’un nou model de ciutat que es basi amb la proximitat i la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. En aquest sentit, el polític republicà ha considerat que Barcelona ha de ser ‘el motor que tregui Catalunya de la crisi’ basant-se en una nova política de promoció econòmica que sigui capaç, al mateix temps, d’atraure el talent d’arreu del món i evitar que el que hi ha a casa nostra se’n vagi.

50.000 llocs de treball en els propers 4 anys
El candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona ha subratllat l’aposta per potenciar les tecnologies mèdiques, el sector de l’hostaleria i la restauració i el projecte empresarial del 22@, del qui ha dit que cal ‘un model de gestió diferent’. Portabella ha assegurat també que crearà 50.000 llocs de treball en la propera legislatura alhora que s’ha mostrat partidari de treballar per bastir una bona estructura econòmica que eviti la fuga de grans empreses de Catalunya. En aquest punt, Portabella ha lamentat que s’hagi perdut competències en la gestió del port de la capital catalana, i ha advocat per poder determinar conjuntament amb la resta d’administracions catalanes, la gestió de l’aeroport. El republicà s’ha queixat també de la ‘vergonya permanent’ de rodalies, i l’ha fet responsable de la creixent contaminació atmosfèrica que pateix la ciutat.

El model de ciutat actual està 'esgotat'
Durant la seva intervenció, el líder republicà ha criticat els jocs olímpics d’hivern proposats per Jordi Hereu, i els ha posat com a exemple d’un model de ciutat que ha anat sempre ‘a sotragades’ i a remolc dels grans esdeveniments. Per Portabella, aquest és un model 'esgotat' que ja fa temps que s''hauria d'haver transformat' en una nova concepció de ciutat a l'estil de Xangai, Boston o Silicon Valley. En la vessant més política, Portabella ha insistit en defensar la necessitat i utilitat d'un projecte unitari de tot l'independentisme per la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, ha reconegut que aquest 'tercer espai l'haurem d'anar construint durant molt de temps, però ja té una formació inicial molt potent, amb ERC i Reagrupament'.

Sense Laporta i amb Puigcercós
Portabella ha comptat amb el suport d'algunes personalitats del món de la política i com Rut Carandell, líder de Rcat a Barcelona, Anna Arqué, número 2 de Democràcia Catalana, Ignasi Planas, número 4 de la llista d'ERC-Rcat, el socialista Jordi William Carnes i el líder d'ERC Joan Puigcercós. No obstant, la gran absència ha estat la del ja ex diputat de Solidaritat Catalana Joan Laporta, que no ha assistit a l'acte malgrat la confirmació que l'expresident del F.C.Barcelona havia fet per donar suport aquest dilluns al cap de llista d'ERC-RCat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Miquel Doldeu fletxa Barcelona
10 de març de 2011, 17.55 h

#8 Dispensa, però precisament d'en Portabella sí que ens en podem refiar. Primer perquè ha demostrat que a ERC-Barcelona hi caben tots i s'escolta a tothom, mentre a nivell nacional en Puigcercós feia la caça de bruixes que ens ha dut on som. Segon perquè fa 4 anys ell mateix va rebutjar governar més temps amb els socialistes i deixar-los en minoria quan menys s'ho esperaven. I tercer, perquè és un crack!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ca l'Enric fletxa Girona
10 de març de 2011, 16.43 h

Joana, sempre us quedarà el Santiago Espot, alies el "CALLEU TOTS" o les CUP.
Al llarg de la història sempre hi ha hagut independentistes que prefereixen ser petits i enrocats avans que anar units i cercar el triomf de l'objectiu per ser un país sobirà.
Jordi-80 allunyar-te per presagis, no creus que és precipitar-se una miqueta?
De totes maneres, per sort hi ha tantes opcions polítiques com barrets quasi. Tirar la toballola és fàcil. En aquest món sembla que els ùnics que defensen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joana Oliver fletxa Barcelona
10 de març de 2011, 15.08 h

Qui es por refiar de Portabella? Ha recolzat incondicionalment als socialistes molts anys! Per tenir quotes de poder a les Diputacions i gent d'Esquerrra "enxufada" al llocs de treball... Perquè està tan callat en Ridao? Els d'Esquerra estan cremats i moltissims independentistes MAI votarém a una coalicició on el cap de llista sigui d'Esquerra Republicana. Ens han venut per quotes de poder. No votem res liderat per ERC! ens tornaràn a vendre per quatre quartos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
10 de març de 2011, 15.02 h

#6 Indubtablement, les propostes del PSCiU seran un desastre, nocives i molt pitjors que qualsevol programa de mínims d'ERC. Però a mi el que em preocupa és ERC, el principal partit nacional de l'esquerra. I amb Portabella, el seu disseny de campanya d'aparador i colps d'efecte, i la seua línia de ser l'arreplegador de totes les deixalles independenteres coinservadores fracassades, contrari al projecte d'esquerra nacional, em fa presagiar el pitjor i allunyar-me'n.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ca l'Enric fletxa Girona
10 de març de 2011, 14.18 h

Jordi-80, jo no et votaré en contra però no creus que en Pere de Badalona no et contesta a la teva observació.
Crec que la proposta de Portabella representa una proposta nova, altra cosa sigui que a tu no t'agradi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere fletxa Badalona
10 de març de 2011, 14.07 h

#2
La nova política econòmica no et sembla més engrescadora que la d'urbanitzar (psc) o viure de rendes (ciu)?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere fletxa Badalona
10 de març de 2011, 14.04 h

#1
El titular no és el que dius perquè ja se sabia que la seva assistència no estava garantida. Com ja deus saber ahir a la mateixa hora encara hi havien votacions al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
10 de març de 2011, 13.07 h

Desideologització, aburgesament, colps d'efectes personalistes (Laporta) i tacticisme. Pa per a hui, fam per a demà. Temps al temps. I per favor, no mateu el missatger.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de març de 2011, 12.14 h

No veig res gaire innovador o engrescador per a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roger fletxa Barcelona
10 de març de 2011, 11.17 h

Per què no poseu el titular que és de justícia: Laporta planta Portabella?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.