directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern espanyol donarà 1.200 milions d'euros a Andalusia pel deute històric

L'acord arriba dins de l'útlim dia del termini marcat per l'Estatut andalús

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Junta, Manuel Chaves, va anunciar fa uns dies que el compliment de la Disposició Addicional Segona de l'Estatut d'Autonomia d'Andalusia, denominada 'deute històric', es tancaria entorn dels 1.200 milions d'euros i que quedaria signat abans del 20 de març. Així ha estat. Els governs espanyol i andalús han tancat un acord per traspassar a la Junta d'Andalusia 1.200 milions d'euros en concepte de l'anomenat deute històric. L'acord respecta en fons i en forma el que marca l'Estatut andalús. El govern ha complert a Andalusia la data fixada, que marcava aquest 16 de març com el límit per tancar un pacte sobre aquesta matèria.
zapatero manuel chaves andalusia estatut
Comparteix
   

El nou estatut d'Andalusia determina que, en el termini màxim de tres anys des de la seva entrada en vigor, s'ha de fer efectiva la quantitat acordada per la Comissió Bilateral de Cooperació, que havia de fixar aquestes assignacions en un termini de 18 mesos.

Després d'una pròrroga de sis mesos acordada per la Comissió el passat mes de setembre, aquest òrgan ha conclòs 'satisfactòriament' aquesta negociació. El termini establert per al pagament en l'Estatut venç el 20 de març de 2.010.
Segons l'acord adoptat, la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Comunitat Autònoma d'Andalusia haurà d'ara concretar els mitjans i el procediment de pagament i altres requisits per al total i definitiu compliment del previst en la Disposició Addicional Segona.

La ministra d'Administracions Públiques, que ha definit aquest pacte com 'llargament esperat', ha ressaltat en roda de premsa que s'ha arribat a un acord històric després d'un treball 'difícil i complex' per a quantificar aquestes assignacions.

I Catalunya...?

El greuge comparatiu entre Catalunya i Andalusia és considerable. Ni 4.000, ni 3.000, ni 2.500 milions, a Catalunya només li toquen uns 1.400 milions d’euros pel finançament, segons les darreres informacions, que també apunten que n'arribaran 960 al País Valencia i menys de 300 a les Illes Balears.

IU ho veu insuficient

El coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha considerat avui 'insuficient' els 1.200 milions d'euros que rebrà Andalusia en concepte del denominat deute històric i ha elevat la xifra que ha de percebre la regió andalusa fins als 7.000 milions d'euros.

Cayo Lara, que ha mantingut una trobada amb directius locals de la seva formació a la localitat cordovesa de Lucena, ha explicat en conferència de premsa que 1.200 milions d'euros resolen 'només una part dels problemes d'Andalusia', així que IU 'no comparteix aquesta xifra'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
17 de març de 2009, 08.27 h

Eppppp, atenciò amb el missatge: Si feu bondat i sou bons minyons tindreu la propina. Si protesteu i demaneu coses que no entenem, vos castigarem. Aiii, aquests descarriats; sel's ha d'adreçar i castigar quan volen anar per les seves....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de març de 2009, 15.39 h

I pensar que la Generalitat i quasi totes les institucions politiques de Catalunya, gràcies a ERC son en mans d'aquesta patuleia d'inpresentables, lladres i caragirats!. Quo vadis ERC?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de març de 2009, 15.08 h

Amb nosaltres, els catalans, no tenen ningun deute històric malgrat fer tres-cents anys que venen a cobrar el seu impost revolucionari. Amb nosaltres tenen el que es diu "derecho de conquista" i nosaltres be que ho acceptem. Fins quan serem tant imbecils de permetre-ho?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.