directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La Viquipèdia en català vol celebrar el desè aniversari amb el rècord de 2.000 editors en un dia

Una festa oberta a tothom permetrà conèixer el 19 de març com funciona per dins l'enciclopèdia col·laborativa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

D'aquí just una setmana, la Viquipèdia en català celebrarà el desè aniversari del seu primer article, tan sols dos mesos després de la creació de la gran enciclopèdia col·laborativa a Internet. Per celebrar-ho, s'ha organitzat un acte a Barcelona el pròxim 19 de març per explicar com funciona la Viquipèdia per dins amb la qual es pretén aconseguir 2.000 editors en un sol dia, fita que suposaria un rècord per la versió catalana. A més a més, els qui hi assisteixin podran conèixer de primera mà alguns dels contribuïdors més actius. A la Viquipèdia en català editen una mitjana de 300 editors diaris, que al cap del mes es converteixen en 1.300 editors diferents mensuals de mitjana.
viquipèdia wikipèdia enciclopèdia
Comparteix
   


Etiquetes
La celebració del 10è aniversari de la Viquipèdia està obert a tothom. Se celebrarà dissabte de la setmana vinent al número 212 del carrer Bilbao de la capital catalana, a la seu dels Castellers de Barcelona. Tothom qui hi assisteixi podrà veure una breu exposició sobre què és i com funciona la Viquipèdia, conèixer alguns dels seus contribuïdors més actius, trobar persones que creuen en la importància de compartir coneixement de forma lliure i en llengua catalana i incloure els seus coneixements amb l'ajuda d'usuaris actius. La gran fita de la jornada, que començarà a les deu del matí i s'allargarà durant tot el dia, serà arribar a les 2.000 persones en un sol dia.

La Viquipèdia va néixer el gener del 2001, la va fundar Jimmy Wales amb l'objectiu de crear 'l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar'. La versió catalana va ser la segona versió idiomàtica amb comptar amb algun article, després de la versió anglesa, i la tercera en ser creada.

El desembre del 2010 la versió catalana de l'enciclopèdia col·laborativa va assolir els 300.000 articles, tot superant la versió en noruec i situant-se en la tretzena en nombre d'articles. És la número 10 en el rànquing de qualitat.

Durant tota la setmana que ve, també es faran actes arreu del territori per commemorar el naixement d'aquesta eina com són, per exemple, un concurs de fotografia a l'Alguer o unes jornades temàtiques, el dia 15, a la UOC sobre la recerca i la Viquipèdia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.