directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós admet trobades amb Carretero per agrupar l'independentisme més enllà de les municipals

Creu que Joan Laporta farà tíquet electoral amb Portabella perquè 'no ha posat condicions draconianes' com SI

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha revelat aquest dijous que les converses iniciades amb el president de Reagrupament, Joan Carretero, per acostar posicions entre les dues forces continuen i són 'més que correctes' i 'cordials'. Des que van transcendir els primers contactes, els pactes municipals entre republicans i reagrupats s'han estès pel territori. Ara, Puigcercós planteja que aquesta entesa per concórrer sota una mateixa candidatura es pugui produir també més enllà de les eleccions municipals del 22 de maig, amb la vista posada a les eleccions espanyoles de 2012. En declaracions a El Món a RAC 1, ha assegurat que veu a prop un acord amb el líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, i que probablement formarà tíquet electoral amb Jordi Portabella, ja que no ha posat 'condicions draconianes'.

Comparteix
   

Puigcercós ha explicat que una de les lliçons que ERC va extreure dels resultats de les eleccions va ser que l'elector no volia que els forces independentistes estiguessin dividides i ha dit que ara l'esforç s'ha de centrar en unir esforços. 'No té sentit instal·lar-se en els retrets. Anem a construir', ha afegit el president de la formació republicana.

Respecte a la probable incorporació de Joan Laporta a la llista d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Puigcercós s'ha mostrat convençut que arribaran a un acord amb el líder de Democràcia Catalana i ha afirmat que les negociacions 'van per bon camí'. Ha destacat que, a diferència dels seus excompanys de SI, no ha demanat 'condicions draconianes difícils de complir' com les de renunciar a les diputacions o optar per un candidat independent.

En el cas de Laporta, ha explicat que es va desmarcar d'aquestes demandes i que els ha mostrat la seva voluntat de sumar i aplegar el màxim de gent possible. Per Puigcercós, és 'lamentable' que els partits independentistes 'entrin en baralles de negres'. 'No es port anar a restar', ha insistit.

Puigcercós ha descartat que Laporta es pugui fer militant d'ERC, ja que és líder d'una altra formació, Democràcia Catalana i així ho ha manifestat. Tot i així, el president d'ERC ha admès que no ha parlat personalment amb Joan Laporta perquè les negociacions les ha portat personalment Jordi Portabella.

Pel que fa el pròxim congrés d'ERC, Puigcercós ha deixat clar que la seva intenció era jo repetir a la presidència del partit ni a la secretaria general, malgrat que ha deixat la porta oberta a ser candidat el 2014, però que no és decisió seva. Tampoc ha volgut revelar si el seu candidat per substituir-lo és l'actual secretari general, Joan Ridao, 'per respecte' als companys de partit que estan treballant en les municipals i ha assegurat que no en parlarà fins almenys després d'aquests comicis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
11 de març de 2011, 15.20 h

ridao dimissio!!!! JUnqueras president!!! aixo ho ni un vot!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi-80 fletxa València
11 de març de 2011, 14.36 h

Si el resultat després del congrés és:

- Ridao de president del partit

- i una línia d'arrejuntar tot l'independentisme, amb deixalles i frikis inclosos, com Carretero, Laporta i companyia, desideologitzant el partit, en contraposició a la línia d'esquerra nacional,

aleshores ERC haurà signat la seua defunció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de març de 2011, 12.35 h

#5 No en faci cas, deuen ser de SI = mesells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de març de 2011, 12.33 h

#2 Si es cerca la unitat, crítiques a ERC per això; si es cerca la desunió, crítiques a ERC per això. Doncs faci una cosa, vagi-se'n a can convergència on sembla que tot va bé.... excepte d'allò que se'n diu independència. I si mai aquest partit la cerca, amb els escons que té, haurà de comptar amb ERC. Sigueu compromesos i no feu demagògia, perquè si voleu independència, escrivint libels d'aquesta mena no anirem enlloc. Ara si sou socialista, llavors us ho diré en castellà per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jaume fletxa CAldes de Montbui
11 de març de 2011, 11.13 h

La majoria dels comentaris son de molt baix nivell, que transpua rancunies i un sarcasme molt poc constructiu. Per sort, alguns polítics fan el que han de fer per sobre de tota la bruticia que alguns de vosaltres escampeu a tort i dret. En Jan Laporta només és coherent amb el que ha estat dient des del primer dia UNITAT. No se'ls pot criticar per allò que fan si s'ajusta amb el que han predicat des de sempre.
SI quedarà arraconada i sola, submergida en rancunies autodestructives, depen d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
10 de març de 2011, 22.08 h

#6 Plàceme notificarle en su castellano "sermo vulgaris",que la afección "peripatètico" que vuesa merced menciona refiere a la denominación que se les da a las mujeres de que de su cuerpo hallan mercancia de trueque mercantil,el vocablo en cuestión deriva del heleno "peripatos" o "pasear",por la costumbre de estas mujeres o hetairas de deambular,buscando cliente.
Ara que com pots veure,a Catalunya també podem fer sermonets de tipus "gongorià",a veure quan ens sorprens amb alguna declamac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Matilde fletxa Mollerussa
10 de març de 2011, 20.39 h

En aquests moments el treball per les municipals no ha de fer perdre el camí. Erc ha de decidir què vol fer: aglutinar un independentisme polític que no suma més de 500.000 persones, amb un sostre electoral que no aniria més enllà dels vint-i-cinc escons al parlament, o bé articular un espai sobiranista no identitari que sigui capaç de sumar els federalistes desencisats i els auonomistes insatisfets. Jo crec que la lectura que fa el President d'Erc no és la correcta: Erc va devallar pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de març de 2011, 16.17 h

¡A dos palabras, tres porradas!

El día menos pensado, desde el ámbito independentista en Catalunya, lo mismo nos sorprenden dejando en evidencia aquel dicho popular que reza que el sentido común es el menos común de los sentidos. Hasta entonces, el sonado ridículo y la incontenible carcajada, quien no comulgue con sus ruedas de molino, los tiene más garantizados que el próximo descalabro electoral el conjunto de formaciones de esta doctrina ultracatalanista. A ojos vista, la superabund... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ca l'Enric fletxa Girona
10 de març de 2011, 16.06 h

"1", "2" i "3" i vosaltres erre que erre, obstinats amb empetitir-vos i enrocar-vos. A veure si us adoneu que la majoria dels independentistes ja estém en un altre estadi, que ja hem deixat les rencunies i el resentiment i aném darrera la unitat i a guanyar l'unionisme per tirar endevant una proposta majoritaria i de concens que ens condueixi a la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
No fotis ??? fletxa Casa Meva
10 de març de 2011, 15.18 h

#3 M'oblidava. Respecte al titular: "Creu que Joan Laporta farà tíquet electoral amb Portabella perquè 'no ha posat condicions draconianes' com SI"

Té tota la raó, les condicions han estat més fàcils: el 1 per tu, el 2 per mi, el 3 per en dellonses, el 4 per la fulanita ...

Visca la democràcia !!! (de fet, tots els democrates ja ho diuen: democràcia si, pero depèn ...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.