directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 17:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero busca el suport d'Esquerra a Madrid

Ridao l'insta a complir l'Estatut i aprovar el nou model de finançament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Davant del nou escenari polític que han conformat els resultats electorals al País Basc i Galícia, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha apostat per tirar endavant 'un projecte progressista d'extensions dels drets, polítiques socials i suport a l'ocupació' i ha assegurat que al Congrés hi ha 'grups suficients per arribar a acords'. En aquest sentit, el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Joan Ridao, ha instat Zapatero a complir l'Estatut i aprovar el nou model de finançament perquè sinó no hi haurà 'salvavides'. Ridao creu que Zapatero pot ser el president 'que va començar millor i acabarà pitjor'. Convergència i Unió (CiU) ja va advertir que si els socialistes deixaven el PNB fora del Govern no els donarien suport a Madrid.
Zapatero a la sala de premsa de La Moncloa
Zapatero a la sala de premsa de La Moncloa

Comparteix
   

El president espanyol ha manifestat la seva màxima voluntat de diàleg per arribar a acords però també ha recordat que té 169 diputats que representen 11 milions de ciutadans. 'Com en les velles polítiques de pirates, està vostè a l'extrem del tauló on l'assetgen amb una punxa i a punt de caure al mar, ple de taurons', ha explicat Ridao gràficament per il·lustrar la situació del govern espanyol al a cambra baixa.

El republicà ha qualificat la legislatura anterior com de 'terra cremada' i 'de política del sí a tot per acabar incomplint sistemàticament'. En conseqüència, considera lògica la desconfiança però ha llançat un missatge a Zapatero: Si a l'inici de la legislatura, 'Catalunya era el problema, ara pot ser la solució'. Per això li ha demanat que compleixi l'Estatut i aprovi d'una vegada el nou model de finançament.

Zapatero ha demanat 'moderació' en l'anàlisi, perquè segons Zapatero, la situació parlamentària actual és fruit de les passades eleccions en les que els socialistes van guanyar la majoria. 'Situïs en el projecte polític, si és progressista i defensa com ho ha defensat l'Espanya plural, hi ha possibilitats d'enteniment', ha afirmat Zapatero.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
CiUnogracies fletxa Lliçà d'Amunt
18 de març de 2009, 20.56 h

CiU la va cagar durant mes de 23 anys. i Esquerra segueix el mateix camí. Si mes no , els republicans no tenen la pocavergonya de proclamar que amb l'acomiadament lliure s'acaba la crisi que la dreta mundial a provocat.

Esquerra no va be amb el trispartit. CiU aniria molt pitjor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de març de 2009, 19.58 h

ex-votant de ciu,



el .cat va ser la societat civil, no siguis oportunista. Els papers? van venir alguns, la majoria estan a espanya encara.



tant ciu com erc s'han equivocat sempre a espanya. De fet esquerra va copiar el peix al cove convergennt i fins i tot va fer sortir en zapatero al balcó de la generalitat.



Cal que la realitat parlamentària espanyola ens sigui tant exòtica com la italiana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de març de 2009, 13.51 h

L’any que esquerra va donar suport a Madrid es va notar i molt, el .cat, els papers espoliats … ara que ciu va trigar poquet a córrer a esgarra-ho venent l’estatut per una malaguanyada foto


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de març de 2009, 12.07 h

En Ridao ja remena la cua per si el seu amo li vol fer una moxaineta. Vergonyós!. I encara hi ha qui gosa criticar a CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.