directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Comença a jutjar-se la trama de corrupció per les llicències a l'Eixample

Funcionaris de l'Ajuntament i enginyers són acusats d'extorsió a locals per tramitar expedients

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Audiència de Barcelona jutjarà durant tota aquesta setmana el cas de la trama de corrupció al voltant de la tramitació de llicències d'obres al districte de l'Eixample. Entre els acusats hi ha funcionaris i enginyers, que extorsionaven els propietaris dels locals per tramitar les llicències sense els preceptius permisos. Un dels enginyers acusats és Joaquin Q.M., imputat també en la trama de corrupció dels prostíbuls Riviera i Saratoga que va destapar una situació similar al districte de Ciutat Vella. La fiscalia demana de dos a tres anys de presó pels delictes de negociacions prohibides a funcionaris, falsedat documental, tràfic d'influències i obstrucció a la justícia.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el ministeri fiscal, el principal responsable del grup és Eduardo C.C., inspector tècnic de llicències de l'Eixample, que treballava com a enginyer en un despatx privat, cosa que era incompatible amb el seu lloc de treball públic. Com a funcionari coneixia les peticions de llicències de diversos locals, com restaurants, hotels, pensions, cases de massatges, salons recreatius. Quan algun local no obtenia la llicència per deficiències en l'immoble, els captava com a clients del seu despatx d'enginyeria, i els oferia la possibilitat d'obtenir la llicència pagant diverses quantitats, que podien arribar als diversos milers d'euros.

Per fer això, comptava amb la col·laboració del seu cunyat, també enginyer tècnic, d'un exfuncionari, del citat Joaquin Q.M., igualment enginyer, i diversos empresaris, així com un advocat. Justament aquest advocat hauria pressionat una dona que coneixia els fets perquè no ho desvelés davant la justícia.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.