directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern espanyol no renegociarà els traspassos acordats amb el tripartit

Joana Ortega insisteix que Catalunya no acceptarà cap cessió que no s'acompanyi de recursos econòmics suficients

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha tancat la porta aquest dijous a renegociar els traspassos tancats amb el tripartit i que el Govern considera incomplets, com el de Rodalies. En roda de premsa després de reunir-se durant més d'una hora i mitja amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, Chaves ha assegurat que fer-ho 'no tindria cap lògica' ni seria legal. Per la seva banda, Ortega ha insistit que Catalunya no acceptarà cap traspàs que no vingui acompanyat dels necessaris recursos econòmics. On sí que hi ha hagut acord és en la convocatòria de les comissions bilaterals durant el març i l'abril i la creació d'un grup de treball per abordar la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell com a pas previ a la transferència.

Comparteix
   


Etiquetes
Després d'una hora i vint minuts de reunió, ha sortit de la trobada amb Chaves amb un compromís d'obrir una 'nova agenda política' que, en primer terme, es farà realitat amb la convocatòria de les comissions bilaterals durant el que queda dels mesos de març i abril i amb la creació d'un grup de treball per a la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell, però amb la negativa de l'executiu espanyol a reobrir acords tancats amb el tripartit, com per exemple el de Rodalies.

Chaves ha estat taxatiu en aquesta qüestió, reobrir aquests traspassos per renegociar-los 'no és possible' i generaria una situació 'bastant difícil i caòtica' que implicaria posar en dubte la legitimitat dels governs que els van acordar. El ministre ha recordat que aquests acords es van tancar a la Comissió Mixta de Transferències on hi estan representats tots els partits, inclosa l'oposició i, per tant, també CiU en aquella època.

No al finançament local
Chaves també ha tancat la porta a les demandes de la Generalitat perquè s'acordi el nou finançament local. La vicepresidenta li ha traslladat les peticions de les agrupacions de municipis en aquest sentit, però el ministre ha estat de nou taxatiu. 'No estem en condicions en aquests moments de llançar internacionalment un missatge que podem incrementar el dèficit', ha sentenciat en roda de premsa.

Un somriure com a resposta al pacte fiscal
Ortega també ha explicat en roda de premsa que ha plantejat a Chaves la voluntat de l'executiu de la Generalitat de posar sobre la taula el pacte fiscal. Segons ha explicat, no ha estat ni de lluny un dels temes centrals de la reunió i Chaves ho ha rebut 'amb un somriure als llavis'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Llorenç Busquet fletxa granollers
11 de març de 2011, 17.21 h

Si Espanya no té res a negociar amb Catalunya. Catalunya no té res a negociar amb Espanya. Salut e independència. Declaració unilateral al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 de març de 2011, 16.37 h

Hóstia!...aixó és plé de P$OElerrouxistes!!!...com defenden a n Montilla!!!

Ja m'ho semblaba!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
11 de març de 2011, 12.04 h

#1 Com diu l'amic Jordi (SC), a veure si tens el que has de tenir i t'atreveixes a explicar i defensar el que va fer el teu estimat Arturet a can ZP amb l'Estatut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de març de 2011, 11.05 h

#1 Tanca aquesta boca plena de pus que tens. O en tot cas explica primer al fòrum la venda de l'estatutet a madrit, concretament a en sapatero per part dels teus amics corruptes d'en Mas i en Duran, a les esquenes del grup que l'estaven gestionant. I tot només per a ocupar la puta poltrona que ara heu aconseguit enganyant la societat catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
manel fletxa perpinya
11 de març de 2011, 09.43 h

info dins le monde

L'agence de notation financière Moody's a abaissé vendredi les notes de quatre régions espagnoles, en raison de leurs "difficultés" pour contrôler leurs déficits, après avoir baissé d'un cran jeudi la note souveraine de l'Espagne. Moody's a baissé les notes de Castille-La-Manche, de "A1" à "A2", de la Catalogne, de "A2" à "A3", des régions de Murcie, de "Aa3" à "A1" et de Valence de "A1" à "A2". Pour toutes ces régions, "la perspective reste négative", préc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
manel fletxa perpinya
11 de març de 2011, 09.41 h

alerta info
tota la premsa francesa anuncia que la nota de catalunya a baixat segons el

L'agence de notation financière Moody's a abaissé vendredi les notes de quatre régions espagnoles, en raison de leurs "difficultés" pour contrôler leurs déficits, après avoir baissé d'un cran jeudi la note souveraine de l'Espagne. Moody's a baissé les notes de Castille-La-Manche, de "A1" à "A2", de la Catalogne, de "A2" à "A3", des régions de Murcie, de "Aa3" à "A1" et de Valence de "A1" à "A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de març de 2011, 08.17 h

El govern de l'estat espaÑol no negociarà els gols marcats a Catalunya gràcies al tripartit manat pel seu encarregat José Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.