directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

SOS Racisme recorrerà l'arxivament de la querella contra els fulletons de García Albiol

'La decisió del Jutjat número 2 de Badalona és un pas enrere en la lluita contra el racisme i la xenofòbia', asseguren des de l'entitat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

SOS Racisme ha criticat aquest dijous l'arxivament de la seva querella contra els fulletons que va repartir l'abril del 2010 el líder del PPC a Badalona, Xavier García Albiol, en què vinculava els gitanos romanesos amb delinqüència i inseguretat ciutadana. 'Mostrem la nostra preocupació davant aquesta decisió del Jutjat número 2 de Badalona i considerem que és un pas enrere en la lluita contra el racisme i la xenofòbia. Un cop més trobem a faltar una actuació ferma per part de l'estat de dret davant una mostra d'apologia de l'odi racial', han assegurat des de l'entitat, que ha anunciat que interposarà un recurs d'apel·lació contra l'auto d'inadmissió de la querella contra García Albiol.

Comparteix
   


Etiquetes
'La instigació a l'odi i l'apologia del racisme està tipificat com a delicte pel Codi Penal (article 510 i 607.2), i des de SOS Racisme continuarem utilitzant la via de la denúncia jurídica com un camí més en la lluita antiracista', han recordat des de l'organització. 'La querella la varem interposar juntament amb la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya en considerar que díptics com els que va repartir del PP de Badalona tenen greus conseqüències per la convivència i la cohesió social', han puntualitzat des de SOS Racisme.

'És una opció que tenen', segons García Albiol
De fet, el propi García Albiol ha evitat valorar aquest dijous la possibilitat que l'entitat recorregués l'arxiu de la querella. 'És una opció que tenen', ha afirmat el líder del PPC de Badalona durant la roda de premsa d'avaluació de la decisió del Jutjat número 2. Tot i això, García Albiol ha animat SOS Racisme a parlar amb els veïns de determinats barris de Badalona perquè coneguin la realitat i veurien que 'no parlem de racisme, xenofòbia, ni de res, sinó d'un problema d'inseguretat i convivència dels veïns'.

Preguntat per si tornaria a fer el díptic va repartir l'abril del 2010 en què vinculava els gitanos romanesos amb delinqüència i inseguretat ciutadana, ha dit que no només el tornaria a fer sinó que en segueix fent. En qualsevol cas, ha recalcat que el que li preocupa és no estar discutint sobre una fotografia en concret del díptic, sinó de què està passant amb el barri de Sant Roc de Badalona perquè veïns d'ètnia gitana es vegin amb la necessitat de penjar aquell cartell.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
13 de març de 2011, 12.34 h

Per cert a quina hora és la manifestació de SOS racisme de condemna per l'assassinat d'una família jueva(inclò un nadó de 3 mesos) aganicetades per part de palestins?perquè ni haurà no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
11 de març de 2011, 15.29 h

Quan començaran els pijoprogres de sos racisme les actuacions davant les persecucions per motiu de llèngua al País Valencià?Oh,és clar,tenen molta feina en fletar vaixells pels pobrets de Hamás...ja no hi pensaba...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
11 de març de 2011, 11.27 h

Feu-los cas que aquests us retornaran TOT el que us han robat.....i fins i TOT faran RESSUCITAR als ASSASSINATS, bé val la pena NO?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.