directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Voluntariat lingüístic entre Catalunya Nord i Sud

Vol impulsar l'intercanvi cultural entre un costat i altre de la frontera política

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Figueres i el Centre Cultural Català del Vallespir comencen diumenge un projecte de voluntariat lingüístic pioner, en tant que serà el primer que es farà a nivell transfronterer. Ambdues entitats volen posar en contacte aprenents de català de la Catalunya Nord amb voluntaris de l'Alt Empordà perquè puguin practicar la llengua durant una hora setmanal i mirar de potenciar-ne l'ús al nord del país, alhora que vol impulsar l'intercanvi cultural entre un costat i altre de la frontera política.
voluntariat lingüístic, llengua, nouvingut
Comparteix
   

La presentació del projecte (pdf) i de les parelles lingüístiques que hi participaran tindrà lloc a les 11 del matí al Museu de l’Empordà de Figueres. Entre d'altres, hi assistiran el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Ciro Llueca; els seus homòlegs d’Arles i de Sant Llorenç de Cerdans; la regidora de Relacions Transfrontereres del consistori figuerenc, Isabel Pineda; la coordinadora del programa Voluntariat per la Llengua, Viqui Sanz, i la directora del Centre de Normalització Lingüística de Girona, Montserrat Mas.

L'objectiu del programa és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat. Aquest programa promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder-lo parlar d’una manera natural.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.