directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Air Berlín, contrària al traspàs de la gestió del Prat a la Generalitat

L'aerolínia més anticatalana ataca novament el Principat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director per l'Estat espanyol i Portugal d'Air Berlin, Álvaro Middelmann, que l'any passat va generar una forta polèmica per la negativa de la companyia a utilitzar el català en les seves relacions amb el client, ha tornat carregat aquest dijous contra Catalunya, concretament contra les intencions de la Generalitat de Catalunya, que aspira a gestionar l'aeroport del Prat. Middelmann ha explicat que prefereix 'una Aena que funciona més o menys bé', que no pas 'disset aenitas que no se sap com se'n sortiran'. Middelmann ha ratificat la postura de la companyia de no utilitzar la llengua catalana als avions, i ha explicat que tot just ara s'ha assabentat que hi ha una eina que permet la traducció dels continguts de la pàgina web d'Air Berlín al català. Pel responsable de l'aerolínia 'és un any difícil' i no invertiran 'diners en un idioma que respecte però que és un més dels que hi ha a Espanya, un país que té una llengua comuna, l'espanyol, que entén tothom'.
air berlin
Comparteix
   

El responsable d'Air Berlín a la península ibèrica ha dit que la companyia està 'oberta a oferir premsa en català a bord', sempre i quan hi hagi diaris o publicacions en aquest idioma que ho desitgin, i ha afegit que no han notat cap mena de boicot per part dels usuaris catalanoparlants. Middelmann ha dit que 'les persones elegeixen la companyia aèria en funció del servei o la tarifa', i deixen de banda 'qüestions relatives a la llengua, que no són importants'.

Cal recordar que al gener Air Berlín va rebre el premi 'Españoles ejemplares' de l'associació espanyolista Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) 'per no plegar-se a les amenaces de grups nacionalistes' perquè substituís el castellà pel català en les rutes aèries en els vols de les rutes amb Barcelona o Balears.

El directiu de la companyia aèria alemanya ha criticat també l'actual configuració de les pistes de l'Aeroport del Prat, i s'ha mostrat partidari de construir una nova pista sobre el mar. A més, ha carregat contra la normativa ambiental actual i contra els alcaldes dels municipis que hi ha al voltant, ja que els habitatges que hi ha s'han construït molt després que l'aeròdrom.

També ha carregat contra Ryanair i la possibilitat que la línia aèria irlandesa obri una base a l'Aeroport de Barcelona. Middlemann ha dit que Ryanair fa competència deslleial, i que en el cas que comenci a operar des del Prat, espera que 'no compti amb avantatges ni subvencions'. En aquest sentit, ha afegit que dubta que la línia aèria de baix cost pugui ser rendible 'si no és a base de subvencions, com les que fan les diputacions a Girona i Reus'.

Air Berlín va transportar l'any passat 470.000 passatgers a l'aeroport del Prat, i malgrat que al primer mes de 2009 la xifra de viatgers ha caigut gairebé un 5%, Middlemann, que ha fet aquestes declaracions en el decurs de la presentació de les rutes d'estiu de la companyia, espera que es puguin incrementar el volum de tràfic fins als 500.000 usuaris, malgrat la crisi.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Toni fletxa BCN
25 de març de 2009, 09.19 h

Jo ja fa temps que no volo amb Airberlin, i això que volem a Alemanya per motius familiars vàries vegades a l'any. Ara volo amb Easyjet per anar a Berlin i també Ryanair i Bmibaby per a d'altres destinacions de low cost.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de març de 2009, 12.58 h

Aquest ultra-nacionalisme espanyol és un bumerang que els caurà a sobre de costat i sense avisar. El racisme contra els catalans els cega de totes totes!

Estic en aquest 5% de viatgers que hem fugit de la manca de profesionalitat d'Air Berlin i de les declaracions tan ofensives d'Air Berlín, ara anem en d'altres companyies que respecten els drets humans i dels pobles amb educació i respecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de març de 2009, 11.09 h

Aquest individu, segur que a la capçalera del seu llit deu tenir un póster d'en Hitler, a qui cada nit abans d'anar a dormir, li deu dedicar les seves oracions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de març de 2009, 10.21 h

jo m´afeigeixo al boicot contra aquest dictador-melomen de "pacotilla"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de març de 2009, 09.15 h

Des que en middelmann (sembla que vulgui dir mig-home) va fer les primeres declaracions racistes en contra del català i de Catalunya, no he tornat a volar amb airberlin i no penso fer-ho mai més. Hi han altres alternatives de vols i preus millors.

Per cert, aquestes declaracions van coincidir amb una picabaralla que vaig mantenir amb una hostessa de terra que em feia tancar el teléfon quan estava pasant el control de carta d'embarcament. Cada companyía té les seves normes, però aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa ppcc
20 de març de 2009, 08.41 h

Cal que torni la CRIDA A LA SOLIDARITAT.Davant d´aquestes agresions feixistes aniria molt bé fer sentir la nostra veu. FEM BOICOT A AIR BERLIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.