directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Comunitat de Madrid admet que Catalunya és un país

En una nota de premsa sobre una exposició del pintor Antoni Tàpies es destaca el 'compromís' que l'artista té envers 'el seu país, Catalunya'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Catalunya és un país. Aquesta màxima ja ha traspassat les fronteres del principat i ja està quallant a Madrid o, almenys, això és el que demostra la comunitat de la capital espanyola. Així, en una nota de premsa emesa aquest divendres sobre una exposició del pintor Antoni Tàpies, s'admet que Catalunya és 'un país focus d'orgull' per l'artista. La nota informa sobre la mostra itinerant d'una vintena de creacions de Tàpies que recorreran diversos municipis madrilenys i que s'ha iniciat a San Fernando de Henares fent una descripció sobre l'obra de l'artista barceloní i la seva concepció compositiva i conceptual de les creacions. En el tercer apartat de l'anàlisi, el text fa referència al compromís que Tàpies té envers 'Catalunya', que qualifica de 'país'.
© La Vanguardia

Comparteix
   


Etiquetes
'En tercer lloc, hi ha el compromís de l'artista amb el seu país, Catalunya, que és focus d'orgull i protesta'. Així resa la nota de premsa de la Comunitat de Madrid i remesa per la Direcció General de Mitjans de Comunicació del Govern regional fent referència al pintor català Antoni Tàpies. En el marc d'una exposició itinerant de l'artista barceloní que recorrerà diversos municipis madrilenys, la comunitat de la capital espanyola ha volgut fer una biografia i anàlisi de la figura del creador català, fet que ha dut a reconèixer Catalunya com un país en una redacció que, segons publica La Vanguardia, ha estat fruit d'un 'copiar, enganxar' d'alguna de les ressenyes de Tàpies que circulen per la xarxa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pantinet fletxa Barcelona
12 de març de 2011, 14.51 h

#6 Ermesenda. Vull dir-te que qui fa el que pot, no esrà obligat a més. Molts no em pugut apendre el català ni em tingut temps de fer-ho, Manys exigir al proïsme i ser mes generós amb qui fa MÉS del que pot. I per acabar entre tu i jo. Prefereixo esxriura malament el català, que bé el castellà. Que tinguis un bon dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pantinet fletxa Barcelona
12 de març de 2011, 14.46 h

#2 Eduardo González Palomar (Manlleu) Antoni Tàpies "paisano" teu? Vaja que jo sàpiga ve neixer a Barcelona i si tots els teus "paisanos" fosson com tu, el catalá no existiria. Dit això em resta dirte que a La Razón, El Mundo, etc...etc... no em deixen expresar-me en català. Vas notant la diferència? De pas et voldria recordar un escrit d'una persona que admiro moltissim, na Rosa Jordà i Tomàs, que diu: A Catalunya hi pot haver mestissatge, però no bilingüisme ni biculturalitat. Nos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de març de 2011, 10.34 h

"....Així RESA la nota de premsa...." RESA??? Heu traduït a lo bèstia l'expressió castellana "rezar"! Quan escriviu les notes, què feu? Les escriviu en castellà i després els hi passeu el traductor? I vosaltres us dieu "directe CAT"???
Una mica de cura, només una mica, amb el llenguatge que entre tots l'esteu destrossant. Quina vergonya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
12 de març de 2011, 00.00 h

#2 Viendo la ampulosidad de la declamatoria,que este interfecto que asienta sus posaderas en la catalana villa de Manlleu posee,no tengo sino destacar la vacuidad de su discurso,lleno de la culterana forma de recitar,manera sin par de hinchar la poca sesera que emana de su verborrea.
Altrament dit:el teu discurs és com una dieta a base de col:a part d'insulsa,flatulenta.
P.D.:encara espero la declamatòria Llulliana:seguim amb la limitació lingüística no? (la mental no cal ni mencionar-la)... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de març de 2011, 21.33 h

A madrid si tant ens veuen diferents que ens deixin ser un pais, lunic que son son un fills de p.. i un cabrons com alguns pallusos espanyolistes que tenim aqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
11 de març de 2011, 20.16 h

País es una expressió que equival a territori, que pot ser nació, poble, regió, contrada, etc. A vegades s'aplica al conjunt de persones del mateix país. No es pas estrany que dos persones d'un mateix poble o comarca hom considerin paisans en terra aliena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de març de 2011, 18.25 h

Sin mengua de estilo
Hoy se ha armado un tiberio, en ciertos medios de comunicación, por una nota de prensa oficial de la Comunidad de Madrid en la que se alude a la tierra de mi paisano y creativo artista Antoni Tàpies como “país”. Si se lee a Cela, se percatará de que se refería de esa guisa (país), con suma frecuencia, en muchas de sus obras, a cualquier rincón de España e incluso utilizando con cierta asiduidad el “català” en plena dictadura franquista (Viaje al Pirineo de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de març de 2011, 18.25 h

Em sap greu de dir que aquesta "notícia", a part de ser sensacionalista de collons, és una collonada de ca l'ample. Una nota escrita probablement pels organitzadors de l'exposició mateixas no reflecteix les posicions de la Comunitat de Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.