directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas arrencarà la setmana visitant empreses per visualitzar les potencialitats econòmiques de Catalunya

Vol posar en valor els actius catalans per contrarestar el clima d'ajustos pressupostaris

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, arrencarà la setmana que ve visitant empreses i instal·lacions de recerca per visualitzar les potencialitats econòmiques de Catalunya. El propi Mas va admetre fa unes setmanes que Catalunya viu un moment de certa confusió amb moltes notícies de 'signe decebedor'. Per contrarestar aquest clima, Mas vol destinar els propers mesos a visitar totes aquelles iniciatives empresarials a Catalunya que siguin sinònim de creixement. Aquest mateix dilluns inaugurarà l'ampliació de la planta de l'empresa Haribo, a Cornellà del Terri, col·locarà la primera pedra d'un centre de recerca a Castelldefels i visitarà l'empresa Compact Habit, a Cardona.
artur mas, govern,
Comparteix
   


Etiquetes
'Només es parla de retallades, es parla de com podem gastar menys, invertir menys', va reconèixer Mas fa un mes durant una visita a una planta de l'empresa productora d'envasos de vidre. Llavors va anunciar una ronda de visites, que continuarà aquest dilluns, a empreses implantades en diferents parts del territori. L'objectiu és deixar clar que Catalunya té actius i que pot sortir de la crisi reforçada.

Aquella mateixa setmana, a més, es va produir la notícia de la inversió d'Inditex a Tordera, i pocs dies després, Mas va insistir en el missatge optimista en anunciar que en les properes setmanes es coneixerien noves inversions a Catalunya.

Fins i tot el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va avançar aquest mateix dimecres que el Govern està gestionant en competència amb altres territoris fins a 102 projectes d'inversió amb possible destinació a Catalunya, per un import superior als 3.000 MEUR i que suposarien 15.000 llocs de treball. Mena va respondre així als atacs del PSC arran de tancaments com el de Derbi o Yamaha.

D'aquesta manera, el Govern vol posar en valor els actius de què disposa Catalunya per contrarestar el clima d'ajustos pressupostaris i retallades que l'executiu ha d'aplicar per complir amb l'objectiu de dèficit i sanejar les finances catalanes.

En concret, el president col·locarà dilluns la primera pedra del futur edifici NEST a Castelldefels (Baix Llobregat), un projecte de la Fundació Privada Cellex. El programa NEST està orientat a captar talents investigadors de primera fila mundial que desenvoluparan la seva recerca a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICF). Aquest institut és un centre del programa CERCA de la Generalitat, creat el 2002 amb la participació de la UPC, que està orientat a l'activitat de la recerca, la formació, la innovació i l'emprenedoria en les diferents branques de les ciències i tecnologies fotòniques.

Només una estona més tard, Mas es desplaçarà a Cornella del Terri (Pla de l'Estany), on inaugurarà l'ampliació de la planta de l'empresa Haribo, dedicada a la fabricació de caramels de gelatina i gels dolços.

Ja a la tarda, Mas visitarà la seu de l'empresa Compact Habit, a Cardona (Bages), participada per la Generalitat i reconeguda amb diversos premis per aplicar la innovació en el sector de la construcció. La planta es dedica a la fabricació de mòduls de formigó habitables que s'entreguen totalment acabats i equipats des de la fàbrica, i que tenen com a característica principal que es poden apilar i connectar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
9 de febrer de 2017, 16.37 h

Mala semana para la causa independentista catalana. Al juicio de Artur Mas y su cúpula del anterior gobierno autonómico se le suman ahora las declaraciones del nuevo presidente del Parlamento Europeo, Antonio Tajani, quien contundentemente ha dicho que "Cataluña nunca será reconocida en Europa como Estado".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis fletxa bcn
24 de novembre de 2016, 14.22 h

Empresaris de Catalunya ha convocado para este martes una charla-coloquio en Berga (Barcelona) para alertar sobre las consecuencias del procés, entre las que, por ejemplo, está la fuga de empresas. En el primer semestre de 2016 ya se han ido de Cataluña 490 empresas, un 40% más que el año anterior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
LLUIS fletxa bcn
29 de setembre de 2016, 14.47 h

25/09/2014
163
CaixaBank y Sabadell anunciarán que abandonan Cataluña si se declara la independencia

Seguirán la estrategia de Royal Bank of Scotland (RBS) y Lloyd’s que una semana antes del referéndum hicieron público su plan B de marcharse de Escocia si ganaba el ‘sí’


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa bcn
29 de setembre de 2016, 14.46 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de març de 2011, 19.01 h

començarà la setmana. No 'arrencarà'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa Barcelona
12 de març de 2011, 14.17 h

Quines empreses? De que vol parlar? Amb les que han fotut el camp per posar traves administratives e impostos. Empreses catalanes? Quantes en queden amb cara i ulls? Fe-ho un estudi de les que han marxat a la franja d'Aragó, a valencia etc.. I no parlo de Madrid. Sony, Samsum, i totes tenen la central a Madrid, Sobre tot el servei tècnic. Tant inutils som els catalans que no tenim tècnics? Ah, no oblideu Gas Natural, que entre FlorenTIMO Pérez i Felipe Ganzález l'estan portant a Madid. I l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de març de 2011, 10.56 h

La Carme de Barcelona, se m'ha anticipat si bé només en certa manera. Jo només volia puntualitzar dos punts. El primer és preguntar per quin motiu o per què, quan a la televisió i a algun diari surt quecom relacionat amb grans empreses, gairebé sempre surten "fotografiades" empreses de l'àmbit metropolità de Barcelona i/o de la província. Poques vegades, molt poques, surten les de Lleida, Girona i Tarragona llevat que no sigui per acomiadaments de personal i tancament de les mateixe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carme fletxa Barcelona
12 de març de 2011, 09.57 h

Estic molt d'acord amb la visita del President Mas a diferents empreses de Recerca, però no oblidin, que,
qui empeny i concentra la major part dels llocs de treball, són per tradició les petites i mitjanes empreses, que no surten mai a la Premsa, ni a cap altre Mitjà de comunicació, però que són la veritable força del país. Sería convenient, Sr. Mas, rebre suport per part del Govern de la Generalitat, no només amb discurs encoratjador, sino també amb accions com més crèdit, i men... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.