directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP valencià torna a ordenar el cessament d'emissions de TV3

La Generalitat Valenciana ordena tancar les emissions de la televisió catalana i multa ACPV amb 300.000 euros

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Direcció General de Promoció Institucional, dependent del Gabinet de Presidència de la Generalitat Valenciana, ha notificat aquest dimarts a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la resolució d'un expedient pel qual ordena el cessament immediat de les emissions de TV3 en aquest territori i imposa a l'entitat una multa de 300.000 euros. 'El PP insisteix en la seua particular croada contra la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa, i contra Acció Cultural del País Valencià', denuncia aquesta organització.
Les mobilitzacions al repetidor de la Carresqueta
Les mobilitzacions al repetidor de la Carresqueta

Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha informat l'ACPV en un comunicat, en l'expedient la Generalitat Valenciana considera aquesta entitat 'responsable d'una infracció molt greu consistent en la prestació en règim de gestió indirecte de serveis de televisió per ones terrestres sense la preceptiva concessió administrativa', motiu pel qual l'imposa una multa de 300.000 euros.

A més, ordena 'el cessament immediat de les emissions que han motivat la incoació d'aquest expedient', és a dir, les de TV3 en aquest territori, amb l'amenaça que 'si no s'hi posa fi de manera voluntària, es procedirà a l'execució forçosa' d'aquesta mesura. L'ACPV ja ha anunciat que interposarà contra aquesta resolució un recurs davant la Secretaria Autonòmica de Relacions amb l'Estat i Comunicació.

ACPV ha reiterat que, al seu parer, 'el Consell no té competència ni capacitat sancionadora sobre els canals per on emet la televisió pública catalana, els quals són propietat de l'Estat', i ha recordat que 'així ho han reconegut tant reputats juristes en informes aportats a l'expedient com el propi Ministeri d'Indústria'.

Si el recurs a les conclusions de l'expedient sancionador és desestimat, l'entitat cívica el recorrerà davant la justícia ordinària,és a dir, davant el Tribunal Superior de Justícia, tal com ha fet a les mesures provisionals de tancament dels repetidors que pretén portar a terme la mateixa Generalitat Valenciana.

L'ACPV ha lamentat que aquesta mesura és 'de naturalesa únicament política', ja que 'les contradictòries interlocutòries que hi ha hagut fins a aquest moment deixen clara la poca consistència jurídica de les raons al·legades pel govern valencià', i ha denunciat que 'el PP insisteix en la seva particular croada contra llibertats i drets fonamentals dels ciutadans valencians'.

L'entitat considera 'contradictòria' la doctrina política del PP perquè 'en uns llocs repudia el tancament, per no la prorrogació de llicència, de televisions (cas de Veneçuela) mentre al País Valencià aplica una política en la mateixa línia, clarament discriminatòria i autoritària'.

L'ACPV ha advertit que 'aquesta mesura no es pròpia d¹una societat democràtica, és contrària a la Constitució espanyola i, el més important, a la voluntat i els drets milers de valencians i valencianes que cada dia trien lliurement TV3 per a informar-se i gaudir-ne'. L'entitat ha assegurat que no li consta ni que el Ministeri d'Indústria estigui disposat a fer efectiva la seva capacitat competencial sobre els canals per on emet TV3 al País Valencià, ni que les dues Generalitats tinguin un canal de negociació obert per arribar a un acord de reciprocitat en les emissions de TV3 i TVV.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
jordi fletxa bcn
14 de juny de 2007, 01.32 h

El PP valencià,el PP valencià....i què collons foten per solventar això els sociates d'en Montilla i en Clos,que són els vostres socis de tripartit?
Si han estat els sociates els que s'han carregat la meitat de la programació en català de la 2.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juny de 2007, 14.28 h

Qui diu que el franquisme va morir amb Franco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de juny de 2007, 08.44 h

i després es queixen de la ràdio TV a Venezuela!!!! No cal anar tan lluny


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.