directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella no descarta un pacte amb Hereu o Trias després del 22-M

Confia en arribar a un acord en breu amb Joan Laporta i assegura que ERC serà 'generós' i 'proporcional' amb ell

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha afirmat aquest dissabte que no descarta cap pacte amb el vencedor dels comicis del proper 22 de maig si s'accepten les seves condicions de canvi de model de ciutat i lluita preferent contra la crisi. No obstant, el polític barceloní ha titllat l'actual equip de govern de la capital catalana d''erràtic' i 'contradictori'. En una entrevista a El Periódico, el republicà parla també sobre l'acostament de Joan Laporta als seus postulats, i assegura que la seva formació serà 'generosa' i 'proporcional' amb l'exdiputat de Solidaritat Catalana. Portabella ha assegurat que confia arribar a un acord en breu i s'ha mostrat convençut que, si Laporta s'incorpora a la llista, treballarà amb vigorositat i empenta. Preguntat pel possible salt a la presidència d'ERC, Portabella ha llançat pilotes fora declarant que els afanys en consolidar una candidatura unitària no li deixen temps per pensar en altres coses.

Comparteix
   


Etiquetes
Portabella no descarta el pacte amb la força vencedora dels comicis municipals si s'accepten les condicions de canvi de model de ciutat i lluita preferent contra la crisi econòmica que proposa. El líder republicà considera que l'actual model de ciutat està 'esgotat' i que, si ve va ser reeixit, s'ha de canviar. Per aquest motiu Portabella presenta diverses mesures com una reindustrialització de la capital catalana en investigació i desenvolupament o la creació d'un clúster que lideri el turisme, l'hosteleria, el comerç i la restauració.

'Generós i proporcional' amb Laporta
El candidat d'ERC-Rcat a Barcelona ha afirmat que confia arribar en breu a algun pacte amb Joan Laporta i ha destacat les ganes que l'exdiputat de Solidaritat Catalana té per treballar en el projecte independentista unitari. En aquest sentit, Portabella considera que Laporta treballarà amb empenta i que mantindrà l'escó al consistori durant els 4 anys de legislatura si finalment surt escollit regidor. El polític republicà creu que Laporta actua d'acord amb els principis fundacionals de SI, de qui diu que li serà molt complicat explicar la negativa d'integrar-se a la candidatura conjunta que ell lidera.

Sense pensar en el congrés republicà de la tardor
En relació al debat successori que s'està vivint en el si d'ERC, Portabella ha volgut mostrar-se caut i ha afirmat que el treball de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig no li deixa temps per pensar en altres coses. 'És una tasca dura' ha reblat el polític barceloní, que manté l'esperança d'incorporar a les llistes algun 'socialista desencantat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
jordi fletxa BCN
14 de març de 2011, 19.15 h

No tinc cap dubte sobre el sentiment independentista d'En Joan Laporta ni de la seva capacitat com a gestor, del que sí que dubto veient la seva trajectòria, es de la seva interpretació de la democracia i sobre tot de si es una persona capaç d'acceptar alguna opinió contraria a la seva. Tampoc discutiré que SI va arribar al Parlament en bona mesura gracies a l'aportació d'En Joan, si bé també s'ha de dir que el pès del projecte i el nivell polític de la coalició mai va estar en les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
14 de març de 2011, 12.08 h

#24 i per què Laporta hauria de renunciar al seu escó? SI va obtenir els vots gràcies a ell i ara hauria de regalar el seu escó a una Isabel Clara Simò que -amb la seva fama de "gran" escriptora (d'articles de diari de 4 línies?)- potser hauria aconsegut arreplegar 4 vots? No siguem ridículs, sisplau... SI, sense la presència de Laporta, MAI no hauria aconseguit entrar al parlament, això és un fet indiscutible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28 Miquel Mateu Balleste
14 de març de 2011, 10.37 h

Alguns comentaris són força "divertits", però demostren que els que els escriuen o bé no han entés encara com funciona la política, o són totalment partidistes (o antipartidistes: tot s'hi val contra ERC!).
En l'entrevista el que es llegeix es que es podria (al tanto: PODRIA) pactar amb qui guanyi les municipals si assumeix un canvi de model de ciutat. La conclusió a la que arriben alguns "comentaristes" en que donen per clar un suport al PSC és totalment gratuïta.
Personalment, penso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Agustí fletxa Sants
13 de març de 2011, 22.12 h

Què passa, que ciu es mereix el monopoli de l'administració pública?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Agustí fletxa Sants
13 de març de 2011, 22.09 h

#24
Que Laporta torni l'escó? Però aviam nois, enteneu el que significa 'coalició electoral'?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
enric fletxa BCN
13 de març de 2011, 21.14 h

Esquerra Repúblicana encara no ha entés que no volem el PSC. Si ERC vol ser la segona marca del PSC-PPSOE que hi digui clar d'una vegada.
Votarem altres partits d'esquerres i independentistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jaume Olivé fletxa Castellbisbal
13 de març de 2011, 20.47 h

Si hi esteu d'acort apunteuvos-hi i passeu-ho a les vostres amistats:

http://www.facebook.com/pages/Volem-que-Laporta-renunci%C3%AF-al-seu-esc%C3%B3-Isabel-Clara-Sim%C3%B3-al-Parlament/206266279388776?ref=ts


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pol fletxa BCN(CAT)
13 de març de 2011, 20.29 h

Com que sembla que el risc és clar ... tot i ser d'esquerres i independentista no votaré en Portabella. I com jo uns quants més que coneixo. Farts és dir poc de com ens sentim molts barcelonins d'aguantar als socialitstes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En aqeust cas sembla que parlar de conceptes com democràcia i el fet que portin 30 anys sembla que no molesta ???!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
homenot fletxa girona
13 de març de 2011, 20.26 h

#20 en el mon local hi ha pactes de tots colors i en veurem de dificils d'entendre.Cal ser molt obtus per criticar només el que faci erc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
13 de març de 2011, 19.37 h

Altra cop ERC vol aixecar la camisa dels catalans. Altra cop volen pactar em els espanyolistes del PSC. Que no en tenen prou votant en el Parlament la sewtmana passad de bracet els erspanyolistes del PP i Citadans contra el sobiranisme ?
La regeneració politica mai passa per aquets comportaments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.