directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ERC se sent 'corresponsable' de la situació financera i obre la porta a negociar els pressupostos

Puigcercós assegura que no seran un 'contrapoder' com ho és el PSC però adverteix que no estendran 'un xec en blanc'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que se sent 'corresponsable' de la situació econòmica en què es troben les finances de la Generalitat i ha obert la porta a asseure's per negociar els pressupostos. Puigcercós ha destacat que la formació republicana no serà un 'contrapoder' a la Generalitat com ho és el PSC però ha advertit que no estendran un 'xec en blanc'. 'CiU està fent un discurs de crítica ferotge però al final demostren que són justets a l'hora de tenir prioritats i de saber el que és important', ha remarcat el líder d'ERC. En vistes a les eleccions municipals, Puigcercós ha dit a Lloret de Mar (Selva) que els ajuntaments són instruments 'indispensables' per construir la nació.

Comparteix
   


Etiquetes
El líder de la formació republicana ha clausurat aquest diumenge l'Escola Municipalista del partit que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Lloret de Mar. Durant el seu discurs, Puigcercós ha assegurat que la formació se sent 'corresponsable' de la situació financera de la Generalitat i ha obert la porta a asseure's a negociar els pressupostos. Puigcercós ha afirmat que ERC -'a diferència del PSC'- no serà un 'contrapoder' a la Generalitat des dels ajuntaments, però ha afegit que hauran de cobrir les deficiències que generi el govern conservador de CiU.

Tot i això, el president d'ERC ha llançat una advertència clara a CiU i ha assegurat que per part dels republicans no hi hauria un 'xec en blanc' per aprovar els pressupostos del Govern. Puigcercós ha destacat que quan hi ha escassetat pressupostària cal marcar una línia de govern i tenir prioritats. 'El Govern de Mas està fent un discurs de crítica ferotge però al final demostren que són justets a l'hora de tenir prioritats i de saber el que és important', ha apuntat.

'Si haguéssim fet cas a CiU ara tindríem 2.000 milions d'euros més de dèficit'

D'altra banda, el líder del partit ha assegurat que el deute de la Generalitat actualment podria ser més elevat si el tripartit hagués fet cas de les opinions de la formació nacionalista, aleshores a l'oposició. Des del seu punt de vista, si s'haguessin seguit els consells d'Artur Mas en els últims quatre anys, hi haurien' 2.000 milions d'euros de dèficit més que els actuals'.

'Són 2.000 milions d'euros perquè hem calculat la reducció d'ingressos que ells demanaven. CiU va reclamar suprimir l'impost de successions, rebaixar el tram de l'IRPF, treure la part que toca de l'impost de patrimoni, però a més, li hem afegit la despesa que des de l'oposició ens demanaven els consellers Cleries i Rigau', ha dit davant les bases municipals.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
David fletxa Tortosa
14 de març de 2011, 13.17 h

El PSOE busca relleu a Zapatero, el PSC ha despatxat el sr Montilla, els comunistes s'han ventilat el Saura... quan es fracassa estrepitosament és canvia els responsables. En qualsevol país, partit polític o empresa. Menys a ERC, on els 4 que ho dominen tot han decidit quedar-se ells solets. Doncs molt bé, seguiu així, temps al temps...http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Peret fletxa Barcelona
14 de març de 2011, 11.26 h

#2 Ets un pobre pallaso, el llepaculs convergent més gran que hi ha. Neteja't la boca fastigós. Per cert, tota aquesta feina diària és la que teniu els nous gestors del Govern dels Millors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de març de 2011, 08.29 h

Aixó està molt be, ara només cal el compromís de que no tornareu a impossar-nos cap més tripartit i que tota la cupula dirigent P$OEcialista d'ERC plegui. És la ùnica manera de començar a recuperor un minim de credibilitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
14 de març de 2011, 07.50 h

Quina bestiesa: els responsables de la situació dels números de les administracions són els Grans Grups Financers que després de jugar i jugar al Gran Casino, van decidor que les administracions públiques havien de pagar les seves pèrdues. I això vol di que tots els ciutadans estem pagant l'extorsió que aquests poders fàctics han executat. Privatitzar els guanys i socialitzar les pèrdues són la seva manera de fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.