directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 16:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI proposa ara una coalició independentista amb Laporta de cara a les eleccions del 2014

Tornaran a proposar a tothom una gran aliança per l'Estat propi d'aquí 4 anys · Bertran assegura que l'electorat 'castigarà enormement' ERC si finalment fitxa l'expresident blaugrana

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les diferències sorgides durant les darreres setmanes entre Solidaritat Catalana i Joan Laporta no són obstacle per integrar-se de nou en una candidatura unitària. Així ho ha afirmat aquest diumenge Uriel Bertran, que ha proposat una gran coalició independentista, amb tots aquells partits que ho vulguin, Joan Laporta inclòs, de cara als comicis autonòmics del 2014 basant-se en tres condicions: l'acceptació de la declaració d'independència que SI ha dut al Parlament, la legitimació de la cambra catalana per declarar-ne la secessió i un rebuig a la possibilitat d'entrar en executius autonòmics que descartin el projecte independentista. Tot i aquesta voluntat d'aglutinar l'independentisme d'aquí 4 anys, Bertran no s'ha estat de criticar els contactes entre Puigcercós i Carretero per mantenir l'entesa més enllà de les eleccions municipal, ja que considera que aquestes converses només intenten 'salvar' les seves respectives posicions en els seus partits i que la ciutadania 'castigarà enormement' ERC si finalment Laporta s'integra a les llistes.

Comparteix
   


Etiquetes
La crida que aquest diumenge ha fet Uriel Bertran per formar una coalició independentista de cara als comicis autonòmics de l'any 2014 serà possible, segons ha afirmat, si ERC abandona l''actual estratègia política de voler influir i formar part de governs autonòmics, per plantejar un govern per a la independència o una oposició independentista'.

Laporta restarà vots a ERC segons Bertran
Els bons propòsits que ha mostrat Bertran en una entrevista a EuropaPress, no han estat impediment però per criticar la resta de forces independentistes i els seus moviments de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Així, el portaveu de SI ha pronosticat uns mals resultats per la coalició ERC-Rcat a Barcelona per culpa de la hipotètica entrada de Joan Laporta ja que 'fa tan sols quatre mesos, els republicans carregaven contra el líder de Democràcia Catalana'. 'A qui resta possibilitats és a ERC, perquè fa unes quantes setmanes titllava de populista i demagog Laporta i ara va de dos a la llista. Això no ho entén l'electorat, que castiga els moviments tàctics i mediàtics sense cap estratègia política', ha reblat Bertran.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Jaume fletxa Caldes de Montbui
14 de març de 2011, 10.27 h

SI està fen un ridicul espantós. Es una contradcció darrera de l'altre. Per una banda criden a l'únitat independentista i per l'altre es comporten com una colla de sectaris sense cap mena de sentit.
Uriel, vago, possa't a treballar i deixa la política, allà on has anat, t'has convertit en una veu discordiant, només per obrir-te espai i poder trepar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pau Fernandez fletxa Vidreres
14 de març de 2011, 09.50 h

Uriel nen, pose't a treballar d'una vegada ja.Que no has fotut ni brot en tota la vida.
De que traballaries si no et dediquessis a enrredar al personal.Amb la teva ambició desmesurada t'has carregat Solidaritat.
No ens enganyes.
S'et veu el llautó,Paràsit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Robert fletxa bcn
14 de març de 2011, 00.24 h

Jaume, l'Uriel va deixar ERC fa quatre dies, l'estiu del 2010. Quan ERC va fer el segon tripartit, el 2006, l'Uriel el va defensar i justificar, i les hemeroteques ho poden confirmar. No té cap autoritat per exigir caps de lliste "que no hagin participat a tripartits".


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Barcelona
14 de març de 2011, 00.10 h

No mentiu companys. Uriel Bertran va ser expulsat de la direcció d'ERC per estar en contra del tripartit. Va votar en contra del tripartit i el van multar els sectaris d'ERC.


http://hemeroteca.e-noticies.com/edicio-1858/actualitat/la-direcci
%F3-derc-for%E7a-la-dimissi%F3-duriel-bertran-24792.html

http://hemeroteca.e-noticies.com/edicio-1955/actualitat/erc-multa-bertran-per-no-votar-contra-cremar-fotos-29259.html


I va liderar tres anys un corrent crític a ERC contra el tripartit. Demanar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
addria fletxa vilanova
13 de març de 2011, 23.39 h

Quin és el full de ruta cap a la independència d'ERC?. Primer fer costat a CiU per donarse de morros juntets amb el concert, després convencer-los de tornar a fotre-se-la juntets intentant fer un referèndum sobiranista amb les regles de joc espanyoles. I tot això després del rotund fracàs de l'estatut (suficient per que haguessin dimitit tots). És aquest perquè CiU els ha convençut que el poble no està madur. Ells si que n'estan, i a punt de caure de l'arbre. Creuen que a base de pat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Robert fletxa bcn
13 de març de 2011, 23.19 h

Rogerdeflor, sisplau. Aquest tal Uriel exigia que a una llista conjunta amb ERC no hi hagués un cap de llista que hagués estat a un tripartit, quan ell hi va ser als 2!!! I va fer un munt d'articles cantant les excel·lències de José Montilla!!! Credibilitat zero. SI és un artefacte creat per destruir ERC, i ara s'ha demostrat. Naturalment, serà a l'inrevés: ERC té 80 anys d'història, i SI té els dies comptats, en només 3 mesos ja han fet el ridícul del segle, superant fins i tot le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jaume Morera fletxa Barcelona
13 de març de 2011, 22.17 h

L'Uriel Beltran, que no va deixar ERC fins el darrer mes de la legislatura, i que ha investit Montilla, mes val que calli. No crec que gaire gent votes la llista de SI per ell. Ara tindrem una ocasió d'or per veure qui es qui: el candidat de SI en front de la coalicio independentista ERC-RCat-Laporta. A veure quants vots treu cadasscú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Rogerdeflor fletxa Sant Martí deRiudeperes
13 de març de 2011, 21.07 h

#13 no em fagis riure . L'espai de l'esquerra nacional ? quín espai , aquell que es fon amb l'esquerra progressista nacional espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Rogerdeflor fletxa Sant Martí deRiudeperes
13 de març de 2011, 21.05 h

#7 Ja veig que la teva prioritat és està ben colocat, amb un bon càrrec i un bon sou. Sort que l'Uriel, ho té clar, ja que des de que és al parlament no ha parat d'entrar proposicions de llei per defensar Catalunya i els catalans . Mentre d'altres anaven escalfant la cadira i agafant la posse per com dius quedar ben posicionat pels 4 anys que els hi queda per cobrar. Quin fàstig que foteu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ignasi fletxa Molins de Rei
13 de març de 2011, 21.04 h

El problema mental den Bertran es preocupant. No se fins a quin punt un ciutadà mitjanament informat es pot arribar a creure les mentides i contradiccions continues de ell. La seva responsabilitat es ara ja responsabilitat de tots els que creiem que desprès de la desfeta del passat 28 de novembre el partit de l'esquerra nacional independentista es ERC.
Com fins ara i avui, no sabem res de SI a part de la seva dèria de cada dia per carregar contra tot el que provingui de ERC, la cosa es fa a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.