directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La dieta mediterrània redueix a la meitat el risc de patir malalties del cor, segons els experts

Entre les comunitats de l'Estat espanyol amb més infarts hi ha València i les Balears

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els hàbits alimentaris característics de la dieta mediterrània, especialment els suplementats amb oli d'oliva o fruita seca, disminueixen en un 50% els riscos de patir patologies cardiovasculars, segons els estudis en els quals s'ha basat la 3a edició de la campanya 'Menús amb Cor' de la Fundació Espanyola del Cor.
dieta mediterrània oli
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el doctor Lorenzo López Bescós, membre de la fundació i cap del Servei de Cardiologia de la Fundació Hospital d'Alarcón, "una dieta saludable, que ha de seguir-se a totes l'edats, és una de les claus per a la prevenció de les malalties cardiovasculars".

Per a l'expert, les bases d'aquesta dieta estan en l'anomenada 'mediterrània', per la seva quantitat i varietat de components favorables. "Les fruites, les verdures, els greixos no saturats i el vi en moderació no són només desitjables per a la salut, sinó que poden formar part d'un context en el qual queden desitjables", assegura.

Tot i això, els espanyols estan abandonant la dieta mediterrània i adoptant patrons alimentaris propis d'altres societats, fet que ha portat que la meitat de la població pateixi obesitat o sobrepès. Segons l'estudi Ibèrica, amb dades sobre les patologies cardiovasculars en vuit comunitats autònomes, hi ha una "paradoxa mediterrània" que implica que les comunitats amb més infarts siguin les Canàries, Andalusia, València i les Balears.

Actualment una de cada tres morts a Espanya està relacionada amb problemes del cor, fet que suposa 125.000 morts a l'any, malgrat la disminució de la prevalença d'aquestes malalties. Per a López Bescós, aquestes dades indiquen una "incongruència", ja que "es pot evitar".

Des d'iniciatives com 'Menús amb cor', la Federació Espanyola del Cor, recolzada per associacions de cuiners i xefs d'alta cuina, pretén transmetre que l'alimentació és un dels pilars de la salut. Tot i això, segons López Bascós, "els hàbits s'adquireixen a nivell individual, no social".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.