directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espot és proclamat candidat de Solidaritat per Barcelona amb un 40% dels vots

El president de Catalunya Acció ha obtingut un 5% més de suports que Santiago Vilanova

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha celebrat aquest diumenge primàries a Barcelona, un procés en què -com era d'esperar- s'ha proclamat com a cap de llista el president de l'entitat Catalunya Acció, Santiago Espot (La Pobla de Segur, 1963). Tot i que Espot comptava amb el suport de la direcció del partit que va presentar solemnement el candidat en una roda de premsa al Parlament, tan sols ha aconseguit el suport del 40% dels adherits de Solidaritat que han participat en el procés de primàries i només un 5% més que el cofundador d'Els Verds-Alternativa Verda Santiago Vilanova. El tercer i quart lloc han estat per a Carmentxu López i Josep Maria Vaqué, respectivament, tot i que la formació no ha fet públic els suports obtinguts. A l'espera de conèixer la configuració de la resta de la llista, és previsible que Carmentxu López ocupi el número dos, ja que Santiago Vilanova optava únicament a ser el cap de llista.
santiago espot, roger sanmillan, uriel bertran, solidaritat, barcelona, primàries
Comparteix
   


Etiquetes
Espot reivindica que Barcelona esdevingui 'capital d'un estat independent català del segle XXI' i que s'acabi 'la sensació de desgovern' a la ciutat. Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha demanat que el 'projecte polític' passi per davant dels 'personalismes' en referència a la marxa de Joan Laporta del partit. Amb la intenció de subratllar de nou les diferències entre Solidaritat i ERC, Bertran també ha avisat que SI no serà cap 'crossa' que faciliti que el PSC torni a governar al consistori.

Santiago Espot

El primer candidat que es va conèixer per liderar l'aventura en solitari de Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona va ser Santiago Espot (Pobla de Segur, 1963), un independentista de pedra picada amb una llarga trajectòria, impulsor de Catalunya Acció, de Força Catalunya i excandidat del partit Espinaltià, a més de coautor de multitud de denúncies durant els darrers anys a aquells comerços que no retolaven en català. El suport registrat per Espot en d'altres convocatòries electorals va ser més aviat escàs, tal com vam explicar ara fa una setmana.

Santiago Vilanova

Qui tampoc genera a priori unes grans expectatives electorals és Santiago Vilanova (Olot, 1947), cofundador d'Els Verds-Alternativa Verda (EV-AV), que busca presentar-se a les primàries per liderar una candidatura 'independentista, republicana i ecologista'. Vilanova és periodista, compta amb una empresa de consultoria ambiental, i promou diversos simposi de vulcanisme, ecologia marina o ecoliteratura.

Segons recull l'Ecodiari, la darrera vegada que Vilanova va presentar-se a unes eleccions va ser amb la CUP de Sant Feliu de Guíxols, obtenint només 113 vots (1,31%) i quedant l'últim dels comicis. Els Verds-Alternativa Verda van presentar-se en solitari el 2003 a Barcelona, i van aconseguir només 3.209 vots (0,42%).

Josep Maria Vaqué

També ha presentat candidatura a les primàries de Solidaritat per Barcelona Josep Maria Vaqué (Barcelona, 1952), músic de professió, afiliat al sindicat CGT i amb una certa trajectòria política a nivell barceloní, on va arribar a ser regidor d'urbanisme per ERC i conseller de districte Sants-Montjuïc abans d'abandonar els republicans i liderar, l'any 2007, la candidatura Barcelona per l'Autodeterminació, on va obtenir 692 vots (0,11% del cens).

Carmentxu López

L'única dona que ha presentat candidatura per encapçalar la llista a les eleccions municipals és Carmentxu López, de 48 anys i nascuda a Barcelona. És llicenciada en Història per la UB, viu a Barcelona i està adherida a SI a l'Eixample. A diferència de bona part dels candidats que s'han presentat a aquestes primàries López no ha militat en cap altre partit abans d'arribar a Solidaritat ni té experiències prèvies en concórrer a les municipals.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Independència fletxa Catalunya
16 de març de 2011, 12.44 h

A ningú li sorpren que hagin escollit un nazi de candidat ?
No sabeu qui és l´Espot, el seu currículum, les seves idees ?
S.I. és un aplec de bojos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
jordibcn fletxa Barcelona
14 de març de 2011, 19.31 h

Com a militant d´ERC que soc, això de que el Vaque va ser regidor d´urbanisme per ERC no és cert


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Emma fletxa Badalona
14 de març de 2011, 16.43 h

A mi, francament, se'm fa difícil d'entendre com es pot justificar l'actuació de Solidaritat. Van néixer amb la intenció de dinamitar l'independentisme en benefici d'uns interessos personals, van utilitzar en Laporta dient-li allò que volia escoltar per satisfer els seu ego i ara, quan en Laporta ha vist de què anava la qüestió i els ha plantat, fan una fugida endavant amb un ridícul galàctic. De debò, algú es pot creure que tots aquests treballen per la unitat dels independentistes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
alfons fletxa santes creus
14 de març de 2011, 14.18 h

En tot cas, tampoc esta tan malament, si SI es la coalició de 7 partits i voten “uns” 190, toquen a 27,142857 votants per partit…. deu-ni-do!!!! per un municipi com Barcelona

Voleu dir que en comptes de 7 partits no son 7 famílies???


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pereeldigne fletxa Granollers
14 de març de 2011, 14.14 h

Cali, Calli, Calli. Evidentment SI s'ha begut l'enteniment i ja poden certificar el seu fracàs a les eleccions de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa Badalona | PPCC
14 de març de 2011, 12.25 h

Com aquest Espot sigui com la Mar no salada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Agustí fletxa Sants
14 de març de 2011, 12.22 h

Han anat a votar 190 dels gairebé 980 afiliats a Solidaritat, dels quals només un 40% ha votat aquest home. Em surt un suport popular de... 80 persones? De debò és encertat presentar-se a unes eleccions en aquestes condicions?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
14 de març de 2011, 11.37 h

Mig per casualitat he entrat a mirar els comentaris que es fan en aquest web, i m'he quedat de pedra. Només hi trobo comentaris caïnites i gairebé odi; res positiu. Així no podem anar enlloc,segur. Quan un estima ha de renunciar a moltes coses per a aconseguir un resultat final col·lectiu, però això no sembla interessar ni valorar-ho massa gent. En aquests comentaris pot molt més un ego enrabiat (l'adrenalina és una autodroga que també hem de vigilar) que no pas una il·lusió col·l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 de març de 2011, 11.17 h

Quanta rancúnia, que cadascú faci el seu camí, lliurement i la gent voti el que més li plagui. Quantes més opcions millor es podrà definir la gent amb el seu vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Timbaler fletxa Vallès
14 de març de 2011, 10.53 h

Osti tu.. quin paio... un trepa com el Laporta. Ara sí que SI no te res a fer a BCN!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.