directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC escenifica el seu suport a Jordi Hereu

L'actual alcalde de Barcelona, Hereu, veu Trias com una 'amenaça' i pronostica que 'serà un alcalde feble'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La cloenda de la Convenció Municipal que el PSC ha celebrat aquest cap de setmana a l'Hospitalet de Llobregat ha servit perquè el partit escenifiqués el tancament de files al costat de Jordi Hereu després dels darrers mesos convulsos i el període de primàries. Amb el suport de José Montilla en persona, l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció, Jordi Hereu, ha garantit aquest diumenge el seu compromís amb la capital catalana i ha advertit que el seu principal rival, Xavier Trias, és una 'amenaça' ja que seria un 'alcalde feble' i sense 'ambició' que no podria fer una 'defensa insubornable' dels interessos de la ciutat davant del Govern. 'Jo, Jordi Hereu, ciutadà de Barcelona, ho penso donar tot pel cap i casal de Catalunya', ha proclamat Hereu, que també ha atacat el PP, de qui s'ha preguntat si la Barcelona que volen 'recuperar' és 'la dels anys 70', en referència al franquisme.
josé montilla jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
Davant del plenari de la Convenció Municipal del PSC, Hereu s'ha erigit com la veu del municipalisme socialista de cara a les eleccions del 22 de maig. La convenció ha servit perquè el partit mostri un suport incondicional cap a Hereu, amb José Montilla al capdavant, després d'haver superat les primàries davant de Montserrat Tura. I en aquest entorn, i davant unes enquestes que situen el PSC en dificultats en ciutats tradicionalment governades per ells com Barcelona o Girona, Hereu ha garantit que els candidats del PSC 'ho donaran tot' pels seus pobles i ciutats.

'Jo, Jordi Hereu, ciutadà de Barcelona, ho penso donar tot per la capital, pel cap i casal de Catalunya', ha proclamat. Hereu ha fet una defensa del seu projecte de ciutat i les polítiques socials que hi ha aplicat. Per exemple, ha tret pit d'haver arribat a les 50.000 teleassistències a la ciutat quan el 2004 n'hi havia 4.500, o d'haver construït 40 escoles bressol durant el mandat que ara s'acaba.

Mentrestant, l'alcalde ha tingut dures crítiques per al seu principal adversari, el candidat de CiU, Xavier Trias. Hereu ha desqualificat les propostes que Trias ha anat llençant en els últims dies i ha assegurat que el seu rival és una 'amenaça', ja que no tindrà 'mai l'ambició dels seus ciutadans per construir un projecte de futur ambiciós i amb força' i perquè 'serà un alcalde feble'.

Hereu creu que Trias serà 'incapaç de rebre els consellers' com està fent ell, 'amb ganes de col·laborar però amb la defensa insubornable dels interessos de Barcelona com a capital de Catalunya'. 'La pitjor retallada per a Barcelona és tenir un alcalde feble que fos l'element més retallador de les ambicions i els projectes de Barcelona', ha dit, 'estic aquí per evitar que això passi'.

I el candidat socialista a la reelecció també ha tingut crítiques cap al candidat del PPC, Alberto Fernández Díaz, que aquesta setmana ha presentat el seu lema 'Recuperem Barcelona'. 'Em pregunto per a qui la volen recuperar. O, dit d'una altra manera, quan la dreta i el PP van perdre Barcelona? Serà en els anys 70? És aquella la Barcelona que volen recuperar?', ha dit, en una referència implícita al franquisme. Hereu ha dit que vol 'evitar una determinada Barcelona' i ha apel·lat als seus 'records d'infància de la Barcelona construïda per la dreta' i que va ser 'l'origen' de la seva vocació política.

'Hereus' de Serra, Maragall, Clos i Santiburcio

Hereu ha assegurat que els candidats socialistes d'aquest 22-M són 'hereus d'un gran moviment municipalista' precedit per noms com Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos o Antoni Santiburcio. L'alcalde de Barcelona ha instat els seus companys del PSC a defensar davant dels ciutadans que els socialistes són els qui 'ho donen tot per solucionar els problemes i donar esperances a les incerteses'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
14 de març de 2011, 09.41 h

En la propera campanya electoral, en Trias ho te molt facil, només cal que repetrixi les desqualificacions que la Tura va fer de l'Hereu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.