directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ortega avisa que alguns ajuntaments no podran mantenir els nous equipaments

La vicepresidenta alerta que hi ha consistoris que 'han estirat més el braç que la màniga'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest diumenge que alguns municipis catalans podrien tenir problemes per mantenir els grans equipaments construïts els darrers anys perquè 'sovint hem estirat més el braç que la màniga'. Ortega ha recordat que el Govern abordarà la llei de governs locals perquè els ajuntaments 'estan assumint cada cop més competències amb menys recursos' i cal veure 'qui pot exercir amb més eficiència les competències i els serveis que necessita la gent'. La vicepresidenta ha insistit que el Govern buscarà mesures que garanteixin la bona marxa i l'eficiència dels ens locals i que l'aprimament de l'administració també s'ha de fer des dels ajuntaments.
joana ortega
Comparteix
   


Etiquetes
Ortega ha advertit que els darrers anys a Catalunya s'ha seguit una política de construir grans equipaments i que 's'ha estirat més el braç que la màniga', per la qual cosa creu que ara molts pobles i ciutats podrien tenir problemes per mantenir aquestes noves infraestructures, en un context en què 'l'administració més propera està assumint cada cop més competències sense tenir prou recursos'.

La vicepresidenta del Govern ha dit que el Parlament abordarà la llei dels governs locals que marcarà 'qui pot exercir amb més eficiències les competències i serveis que necessita la gent'. Tot i que Ortega no ha concretat quan es podria impulsar aquesta llei, sí que ha apuntat que mentrestant el Govern buscarà mesures 'per garantir la bona marxa i eficiència dels ajuntaments'.

Ortega ha insistit que el principi d'austeritat que ha de permetre aprimar l'administració també s'ha d'aplicar als ajuntaments, la qual cosa implica també, segons ha dit, prioritzar aquells projectes socials i que afectin la vida de les persones, 'per damunt de les infraestructures'. La vicepresidenta ha criticat novament el govern espanyol perquè és 'incapaç d'abordar ara el finançament local i ho relega a finals d'any'. En aquest sentit, ha afegit que 'els preocupen més les eleccions que el món local'.

Ortega inaugura la nova plaça de Catalunya d'Anglesola

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha visitat aquest diumenge Anglesola (Urgell) on ha inaugurat la plaça de Catalunya de la localitat, en un acte que ha comptat amb l'assistència de desenes de veïns. Prèviament, la vicepresidenta ha visitat l'ajuntament, on ha signat al Llibre d'Honor i la llar de jubilats, on el consistori preveu començar a construir aquest any un servei de residència amb 48 llits.

L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Mora, ha exposat a la vicepresidenta del Govern la importància d'aquest projecte, que s'hauria de finançar mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i li ha traslladat la voluntat d'ampliar l'escola d'Anglesola en 1.000 metres quadrats. Segons Mora, el consistori ja té enllestit el projecte d'ampliació, ja que en quatre anys s'ha passat de 68 alumnes a 130. L'alcaldessa també s'ha referit al centre logístic o 'port sec' que està previst que s'ubiqui al municipi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ca l'Enric fletxa Girona
14 de març de 2011, 15.49 h

Que bé, i això ho diu aquesta Vicepresidenta que infla el seu curriculum!!! Vaja govern!!!
"2" Ens pots dir, tu que afirmes que el govern d'Entesa ha arruinat el país, com l'ha arruinat?. T'ho pregunto a tu perquè el govern del millors no ens ho sap dir!!! ho dic perquè un dia diuen que ens arruinen el govern de Madrid i l'altre dieu que el govern d'entesa va gastar mes del que podia! Saps que passa que si comptes amb diners que son teus per fer obres i després espanya no te'ls dona, és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
homenot fletxa girona
14 de març de 2011, 15.04 h

#2 hauries de preguntar a la teva amiga perquè no va dir aquestes paraules el dia abans a Ribes de Freser on un dels teus inaugurava una biblioteca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Esteve Miquel
14 de març de 2011, 12.51 h

Gracies TRIL.LERS . He llegit l'article del Nació Digital (de l'òrbita de CiU , per cert) i m'he quedat esmaperdut , garratibat i acollonit , doncs sembla que l'amic Cot (el director) no s'esperava que en el seu mitjà se li 'colessin' les opinions que sobre aquesta senyora tenen els seus lectors.
Em permeto copiar-ne un parell :

Funcionari, 12/03/2011 a les 13:59
Al currículum no hi posa el més important, amiga d'en Duran 1r de les Espanyes, per la gràcia de Déu, és clar.

El pro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
TRIL.LERS fletxa CIU, EL GOVERN DELS MILLORS ??
14 de març de 2011, 10.33 h

http://perabonspatricis.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TRIL.LERS fletxa CIU, EL GOVERN DELS MILLORS ??
14 de març de 2011, 10.23 h

http://www.naciodigital.cat/noticia/23123/molta/psicologia/joana#comentaris


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de març de 2011, 09.46 h

Fins ara, era del tot impensable que un "govern" pogués arruïnar tot un Pais i d'una manera tant total i extrema com ho ha fer el tripartit, i a més, fent-ho a conciencia amb l'ùnica finalitat de que, una vegada convençuts de que perderian, els que vinguessin al darrera es trobessin lligats de peus i mans, i sense pensar per a res amb el Pais i els ciutadans que hi conviuen.

Ara ja sabem del cert que n'hi ha que son capaços d'aixó i de molt més, com negar la seua responsabilitat en el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jml fletxa martorell
14 de març de 2011, 09.05 h

Mai m'hagués pensat que el nou govern de la Generalitat fos tant trist, decepcionant, vençut i col·laboracionista. Com poden dir això? Què pensen fer al respecte? On són les solucions? Penós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.