directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Plataforma per la Llengua aprova una moció de rebuig a les sentències judicials que ataquen el català

L'entitat considera que els recursos interposats pel PP i el Defensor del Poble suposen 'una violació al legítim exercici legislatiu dels i de les representants escollits pel poble català'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua ha reaccionat enfront les nombroses sentències judicials que en els darrers mesos s'estan produint en contra de la llengua catalana. D'aquesta manera, en l'assemblea general anual que l'entitat ha celebrat aquest cap de setmana s'ha decidit aprovar una moció de denúncia i rebuig de les diverses sentències judicials que ataquen directament al català com els recursos contra la Llei d'acollida el Codi de consum, la Llei del cinema de Catalunya, el Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Barcelona i  el Reglament d’ús de les llengües catalana i occitana de la Diputació de Lleida. Segons el text aprovat, aquestes sentències representen una violació al legítim exercici legislatiu dels i de les representants escollits pel poble català al Parlament de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
A banda de l'aprovació de la memòria i el projecte d'activitats previst per l'any 2011, l'assemblea general anual celebrada aquest cap de setmana per la Plataforma per la Llengua ha servit també per mostrar el rebuig a les nombroses sentències judicials que s'han presentat en els darrers mesos i que ataquen d'una manera o altra la llengua catalana. D'aquesta manera, l'entitat ha aprovat una moció de rebuig contra tots aquests recursos interposats que suposen una 'violació al legítim exercici legislatiu dels i de les representants escollits pel poble català al Parlament de Catalunya'.

La Llei d’acollida, el Codi de consum, la Llei del cinema de Catalunya, el Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Barcelona, el Reglament d’ús de les llengües catalana i occitana de la Diputació de Lleida o el model d’immersió lingüística del sistema educatiu a Catalunya són alguns dels exemples que Plataforma per la Llengua posa per justificar l'aprovació de la moció i d'un estudi jurídic per establir les accions a seguir davant l’actual situació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
15 de març de 2011, 11.24 h

Que vinguen FORASTERS a MATAR el català amb el seu castellà, també és de CRIMINALS llingüístes però CRIMINALS, que vingen a ASSASSINAR el català amb el castellà també és d´ASSASSINS llingüístes però ASSASSINS, voler el GENOCIDI català per instalar el castellà, també és de GENOCIDIS llingüístes però genocidis....ALGU A LA PRESO PER AQUESTS ASSASSINATS?.... encara els VOTEN i els demanen.....coses!!. VOS? VOS sou UN QUE ELS VOTES A ELLS O ALS SEUS AMICS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.