directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El temps feliços de Solidaritat

Nou avançament del documental '141 dies' sobre la gestació de la coalició independentista · Alfons López Tena hi reconeix que la popularitat de Laporta va influir a l'hora d'escollir-lo

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Tot i el recent divorci polític entre Joan Laporta i la resta d'impulsors de Solidaritat Catalana per la Independència, la coalició independentista passarà a la història per haver aconseguit representació parlamentària amb una gestació rècord de només quatre mesos. El darrer vídeo avançament del documental '141 dies' que us ofereix directe!cat revela les interioritats d'aquests primers contactes entre Uriel Bertran, Alfons López Tena i Joan Laporta, recollint testimonis com el del jurista López Tena lloant la capacitat per treballar en equip de Joan Laporta. Al documental Tena també assegura que les 'llegendes d'autoritari' que envolten Laporta no són certes 'en absolut', i reconeix que 'evidentment' va pesar la popularitat de l'expresident blaugrana a l'hora de proposar-li crear la coalició.
A la petita peça d'avançament del documental '141 dies' presentada aquest dimarts el jurista i diputat Alfons López Tena hi apareix reconeixent que el plantejament inicial de la coalició va ser 'molt obert' per les dues bandes, i que en mitja hora van arribar a una entesa amb Laporta. Respecte a l'expresident blaugrana, Tena no dubta a assegurar que, durant el seu pas pel FC Barcelona, Laporta 'va ser capaç de guanyar a l'establishment, i no només guanyar, sinó que en els set anys següents no van ser capaços ni de destruir-lo ni de comprar-lo'.

Tena també assegurava llavors que 'aquestes llegendes d'autoritari' no són certes 'en absolut', i defensava que Laporta 'és una persona amb la que es treballa en equip, amb unes idees molt clares, molt valent, molt decidit i molt eficaç'. El jurista també reconeix davant els càmeres de la productora BAUDpro que 'evidentment, compta el fet que sigui una persona que per la seva trajectòria és àmpliament coneguda'.

L'avançament d'aquest dimarts es clou amb unes premonitòries paraules de Joan Laporta que semblen parlar de l'actual trencadissa al si de la coalició: 'Tothom té la seva funció i no pot fallar, i quan falla un tot es ressenteix una mica, per tant hem de procurar entre tots ajudar-nos per no fallar'.

'141 dies', les intimitats d'un projecte polític nou

Amb el documental '141 dies' la productora BAUDpro vol mostrar com es crea una proposta política des de zero, en temps rècord i impulsada per la societat civil. La producció també busca reflectir 'el moment sociopolític excepcional' en el qual Joan Laporta decideix fer el salt a la política, i és per això que les gravacions s'estenen des de la manifestació del 10-J fins les eleccions del passat 28 de novembre. BAUDpro espera haver finalitzat el muntatge de '141 dies' la propera tardor, i confien que el producte sigui prou atractiu per arribar a emissores internacionals com la BBC, CBS o Al Jazeera, sense descartar una possible estrena als cinemes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Miquel fletxa Tarragona
15 de març de 2011, 20.13 h

Tena reconeix que escolliren Laporta per la seua popularitat, i per tant, aprofitar-se´n d´ella? Peró algú tenia algún dubte? Vaja notícia!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ca l'Enric fletxa Girona
15 de març de 2011, 16.41 h

http://www.tribuna.cat/cronica/politica-catalana/tornen-la-puta-i-la-ramoneta-15-03-2011.html
Aquesta és la realitat i no la palla mental dels independentistes exprés, com molt bé expresa aquest article.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
capsigrany fletxa riumors
15 de març de 2011, 15.59 h

alguns d'aquests comentaris es pensen que el mon va començar quant ells van descobrir l'independentisme. sou fill d'algú, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pages Quico V fletxa Terrassa
15 de març de 2011, 15.20 h

Bona tarda pagesots! Us parla el generalisimo net de l'exalcalde franquista de Terrassa! Sòc el fan numero 1 den Tena i sòc antilaportista, ara ho enteneu, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
No fotis ??? fletxa Casa Meva
15 de març de 2011, 13.14 h

#7 Des dels dirigents i amb la simpatia que es tenen no ho esperis pas. En el cas dels militant i per part d'uns quants de SI, entre els quals m'hi trobo, et juro jo que si no hagués sortir SI hagués votat a RCat.

Tanmateix, el denominador comú de la independencia i la pedagogia feta és el que realment us podem agrair tots, la diferència està en que el vostre programa és una mica tirant cap a l'esquerra i molts no ens sentiem comodes en aquest programari.

Tan de bó, tinguem manera de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de març de 2011, 12.28 h

#4 I tant, #4, i tant, molt contents... Però no estaria demés un gest d'agraïment o reconeixement, en comptes d'anar predicant que s'ha començat des de zero oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
No fotis ??? fletxa Casa Meva
15 de març de 2011, 11.07 h

#5 Parla pels seus militants els que em mereixen tots els meus respectes, però quan parlo de fotos parlo dels dirigent no pas dels militants, i el Dr.Carretero precisament no és ni millor ni pitjor que la resta, no ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
MAC fletxa VIC
15 de març de 2011, 10.52 h

#4, és que precisament aquest és el problema que tenim en el moviment independentista, els que es preocupen essencialment de sortir a la foto. Si tothom es deixés estar de fotos i es treballés conjuntament, com em consta que s'ha fet en aquesta associació que et diuen, al final tindríem la que molts catalans volem, de foto: el parlament de Catalunya proclamant unilateralment la independència del nostre país !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
No fotis ??? fletxa Casa Meva
15 de març de 2011, 10.11 h

#2 #3 Carai, no sou els que ara proclameu la unitat del independentisme ? No haurieu d'estar contents de que el "programa" hagi arribat al parlament ???

Ho dic perque alguna ment "malintencionada" es plantejar que el problema és de gelosia per qui surt a la foto, no ???

Prou de retrets, que ja cansen, anem per feina !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àngels fletxa Igualada
15 de març de 2011, 10.06 h

Agafant unes idees i un full de ruta d'una altra organització és molt fàcil crear un nou "partit" en 4 mesos. SI, ja en podeu donar les gràcies als centenars de persones de Reagrupament que s'hi van deixar la pell treballant en un programa que, per mitjà d'altres, ha arribat al Parlament. Perdoneu, però algú ho havia de dir!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.