directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern diu que el català serà 'molt determinant' en el reagrupament familiar i la renovació de residència dels immigrants

Homs atribueix els resultats de l'enquesta del CEO als set anys de 'bonisme' del tripartit en aquesta qüestió

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que el coneixement del català serà 'molt determinant' en el certificat que ha d'expedir la Generalitat en els processos d'arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar. D'aquesta manera, el Govern impulsa el desplegament de la Llei d'acollida després de fer-se pública una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió que revela que la meitat dels catalans creu que la immigració és excessiva i té efectes negatius. Homs ha atribuït els resultats d'aquest informe als set anys de 'bonisme' del tripartit en aquesta matèria. 'Set anys sense govern amb una política clara, definida i única té les seves lògiques conseqüències', ha apuntat.
portaveu govern, ciu, francesc homs
Comparteix
   


Etiquetes
La Llei d'acollida estableix que li correspon a la Generalitat fer la certificació d'esforç d'integració en base a informes dels ajuntaments, i el Govern de CiU ja ha deixat molt clar que la llengua catalana serà un element 'molt important, molt determinant'. 'És determinació de la Generalitat vincular una cosa amb l'altra', ha afegit.

Reacció al 'bonisme' del tripartit en immigració
Després de conèixer els resultats del CEO sobre immigració, que apunten que la meitat dels catalans creu que és excessiva i té efectes negatius, el Govern ha aprovat aquest dimarts un pla pilot per promoure la convivència als barris de L'Hospitalet del Llobregat amb més immigració estrangera, igual que ha fet en altres municipis com Salt o el Vendrell.

Homs, però, també ha aprofitat per comentar els resultats del CEO, i els ha atribuït a set anys de 'bonisme' del tripartit, un discurs que s'ha practicat massa i fins i tot 'havia predominat a la Generalitat'. 'Set anys sense un govern amb una política clara, definida i única té les seves lògiques conseqüències', ha remarcat. Al seu parer, l'enquesta ofereix una oportunitat per fer polítiques serioses i actives a favor de la integració, a favor dels drets i dels deures, i ha subratllat aquesta última paraula. En aquest sentit, ha apuntat que el coneixement del català serà 'molt determinant' en el certificat que haurà d'expedir la Generalitat en els processos d'arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Andreu fletxa Vall d'en Bas
16 de març de 2011, 10.42 h

Dubto molt que això s'arribi a materialitzar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Arnau fletxa Barcelona
16 de març de 2011, 08.57 h

És contradictori que algú que diu "molt determinant" reclami coneixement del català.

El mot "determinant" no accepta adverbis de quantitat: o és determinant o no ho és. I sembla mentida que els periodistes no ho digueu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
euro fletxa ORTEGA DIMISSIÓ
15 de març de 2011, 21.25 h

De manera que "l'incident" de la vicepresidenta Ortega, ja s'ha donat per tancat, i aquí no passa res. Tothom a callar i tal dia fara un any. No era pas aixi quan governava el tripartit. Tots els mitjans de communicació anaven plens per a qualsevol relliscada per petita que fos, sobre tot si era d'ERC, peró clar CIU son els enviats dels Deus i no se'ls pot tocar ni piular. I aixi serà quatre anys, els subvencionats callaran i ho taparan tot. I els altres partits també callaran i ho deixara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
15 de març de 2011, 20.50 h

#1 La llàstima és que no es pugui aplicar a inmigrants inadaptats com tú,encara que temps al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de març de 2011, 18.24 h

Ideológicamente, sorprende descubrir independentistas, sometidos a la dependencia a un territorio y lengua patrios, maldiciendo la Libertad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.