directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern recorre als tribunals l'ordre que declara 86 obres del Museu de Lleida béns del patrimoni aragonès

Homs subratlla que no tenen voluntat d'entrar en un conflicte institucional però han defensar el que li correspon a Lleida

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha acordat interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó contra l'ordre del 28 de gener del 2011 del govern aragonès que declara béns inventariats del patrimoni cultural aragonès 86 obres pertanyents a parròquies aragoneses de la diòcesi de Barbastre-Monzó dipositades en el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha subratllat que no tenen voluntat d'entrar en un conflicte institucional però han de defensar el que li correspon a Lleida. Ha recordat que el tripartit ja va presentar al·legacions contra aquesta ordre, però l'executiu aragonès no va fer-ne cas.

Comparteix
   


Etiquetes
El director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat ja havia presentat al·legacions a la resolució del 3 de novembre del govern d'Aragó, per la qual s'incoava el procediment per incloure en el patrimoni cultural aragonès els 86 béns dipositats a Lleida. Això va finalitzar en l'ordre del Departament d'Educació, Cultura i Esport de l'executiu aragonès del 28 de gener del 2011, contra la qual es presenta recurs.

Les al·legacions de la Generalitat reclamaven la improcedència d'incoar aquest procediment i que s'arxivés l'expedient, ja que aquests béns estan protegits per la Llei del patrimoni cultural català per als béns catalogats des del 1999. En coherència amb les al·legacions del tripartit, que Aragó va ometre, el Govern actual presenta ara recurs deixant clar que no té 'cap voluntat d'entrar en cap mena de conflicte institucional'. 'Però sí que creiem que toca defensar amb tot allò que està al nostre abast el que correspon al Museu de Lleida', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.