directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

EA no veu amb bons ulls que ERC flirtegi amb Aralar de cara a les europees

ERC assegura que vol una llista unitària amb les dues formacions independentistes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Eusko Alkartasuna està molesta per l'apropament del seu 'partit germà' a Catalunya, ERC, a Aralar en la conformació d'una candidatura per a les eleccions europees. Així ho han confirmat varies fonts pròximes a EA a l'ACN. ERC també és conscient d'aquest malestar i vol 'fer compatible' incloure en una mateixa llista les dues forces polítiques. Tot i això, fonts oficials d'EA neguen que hi hagi tal malestar. Mentre, la formació de l'esquerra abertzale ha assegurat que només negociarà amb Esquerra de tu a tu i que no ho faran amb EA. Sigui com sigui, Aralar decidirà aquest dissabte en una Assemblea si va en coalició amb el partit de Joan Puigcercós.
dirigents ea mikel arujo europees Eusko Alkartasuna
Comparteix
   

Després de l'increment d'Aralar a les eleccions basques i el descens del seu partit, segons les fonts consultades, Eusko Alkartasuna (EA) està preocupada que la formació de l'esquerra abertzale guanyi més protagonisme com a referent independentista a Euskadi, fins i tot dins de la candidatura a les europees. I és que tot i que podrien compartir candidatura, aquestes dues formacions polítiques basques combaten per aconseguir fer-se amb l'electorat independentista.

De fet, Aralar va ser una de els formacions triomfadores i s'ha convertit en el partit independentista més emergent del País Basc. El partit liderat per Patxi Zabaleta i Aintzane Ezenarro ha passat d'un a quatre escons als comicis al Parlament basc. Mentre, Eusko Alkartasuna va patir un important descens a les eleccions baques i el seu candidat, Unai Ziarreta, va posar el seu càrrec a disposició del partit.

És una opció amb moltes 'possibilitats de fructificar', va assegurar aquest dimecres el vicecoordinador general d'Aralar, Jon Abril en referència a presentar-se amb ERC a les eleccions europees. En qualsevol cas, fonts d'aquest partit han destacat que l'acord amb ERC per anar amb una candidatura conjunta encara no s'ha firmat. Així mateix, han explicat que hi va haver una reunió la passada setmana de dirigents del partit i que hi han hagut varies converses. Aralar ha afirmat que vol conèixer 'les ganes de militància' per aquest acord electoral i així ho farà aquest dissabte en l'Assemblea que tindrà lloc a Araia (Àlaba).

Fonts d'Aralar han recordat també que ha estat ERC qui s'ha dirigit a ells i els hi ha traslladat que només negociaran amb la formació liderada per Puigcercós. 'No parlarem amb EA', han declarat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Toni fletxa Igualada
27 de març de 2009, 13.52 h

Això que diu el pesat de l'Estartit és mentida.

ERC està ben vist a Euskadi, segurament perquè hi ha destinat masses esforços (trobada amb ETA) i poques reciprocitats.

I això ho demostra l'interès d'Aralar per establir-hi relacions preferents.

ERC ha de mirar els seus interessos internacionals, i Aralar hauria de ser el referent dels republicans a Euskadi.

Cal bastir una bona aliança per anar a Europa amb possibilitats. I amb un BNG ressituat al seu àmbit indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
27 de març de 2009, 07.54 h

A Euskadi, ERC és molt mal vista, i E.A. ja té la nefasta experiencia que significa el suport rebut per en Joan Puigcercós. Tornar-se a acostar a ERC, a E.A. li pot suposar la desaparició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.