directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol alerta del perill que la crisi econòmica pugui acabar amb l'autogovern català

Assegura que els catalans ha de combatre 'sols' enfront un concepte d'Espanya que mai ha acceptat 'de bon grat' un alt nivell d'autonomia de Catalunya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha alertat aquest dimarts del perill que pot suposar la crisi econòmica per l'autogovern de Catalunya. En l'editorial del seu centre d'estudis, Pujol recorda que aquest no seria el primer cas a la història que un país perd 'la seva independència o el seu autogovern perquè la seva crisi financera l’ha posat a mercè d’un veí més poderós i ambiciós'. El president d'honor de CiU assegura que els catalans estan 'sols' en la defensa de l'autogovern i que és necessari que es defensi enfront 'un concepte d'Espanya que mai ha acceptat 'de bon grat' un alt nivell d'autonomia catalana. L'expresident de la Generalitat afirma també que Europa ha salvat Espanya d'una crisi encara més profunda que l'actual, i ha fet una crida a gestionar amb 'excel·lència' els recursos públics perquè els catalans es sentin orgullosos de la seva governabilitat.
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Pujol assegura que la crisi econòmica no convertirà Catalunya en un país 'del tercer món', però sí que ha alertat del perill que perdi les quotes d'autogovern assolides fins ara. L'expresident de la Generalitat creu que Europa protegeix tots els estats en matèria econòmica, però no en la de defensa dels drets d'autonomia. Així, Pujol afirma que els catalans estan 'sols' per defensar l'autogovern enfront una Espanya que mai ha acceptat 'de bon grat' un alt nivell de sobirania catalana, alhora que ha recordat que no seria aquest el primer cas d'un país que perd la seva independència 'perquè la seva crisi financera l’ha posat a mercè d’un veí més poderós i ambiciós'.

Pujol insta també a defensar-se contra els atacs polítics, jurídics, culturals i lingüístics que pateix la identitat catalana, encara que, recorda, els catalans han demostrat en més d'una ocasió que han cregut en ells mateixos i en els valors 'com a nació i com a societat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 de març de 2011, 13.38 h

Val més tard que mai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa badalona
16 de març de 2011, 12.01 h

Si algun dia s'acava amb l'autogovern de Catalunya, vostè, senyor Pujol, en serà un dels màxims responsables (sinó el màxim) per haver mantingut Catalunya asormida i enganyada durant 23 anys. Ara li entren les presses. Espero que estiguem a temps de salvar els mobles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.