directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'expresident d'Unió de Joves-Girona estripa el carnet

L’entorn de Duran i Lleida li va retreure: 'Amb militants com tu, no fan falta adversaris!'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

L’expresident d’Unió de Joves de les Comarques Gironines, Xavi Roca, que fa un mes va veure’s forçat a abandonar el càrrec a causa de les pressions de l’entorn de Josep Antoni Duran i Lleida per les seves creences independentistes, va acabar donant-se de baixa del partit ahir a migdia, també a causa de les pressions de la cúpula democristiana. Roca va criticar obertament el falsejament del CV practicat per la vicepresidenta del Govern, la també democristiana Joana Ortega, crítica que li va valdre el retret de l’entorn més directe de Duran i Lleida, que li va recriminar que 'amb militants com tu, no fan falta adversaris!' i que simplement ho criticava perquè era una manera per 'anar a fotre més merda'.
Xavi Roca, Unió de Joves, UJ, UDC
Comparteix
   


Etiquetes

Roca, després de 8 anys de militància a Unió i de ser el cap de llista oficiós d'UDC a Sant Feliu de Guíxols, ja no va ser convocat a assistir a la jornada municipalista que el partit va organitzar dissabte. I, després de criticar el falsejament de la vicepresidenta, alts quadres gironins d'UDC va maldar perquè la secció local de Sant Feliu de Guíxols li fes el buit. Davant d’aquesta situació, Roca va arribar a la conclusió que dins d’UDC no hi tenia més recorregut i ahir va acabar donant-se’n de baixa.


Durant el seu mandat a la Unió de Joves gironina, la formació va accentuar el seu caràcter independentista, que entroncava directament amb la tradició de l'històric dirigent Manuel Carrasco i Formiguera. En aquest sentit, Roca va decidir acabar el seu escrit de renúncia a UDC amb la proclama que feu Carrasco i Formiguera just abans de ser afusellat per les tropes franquistes a Burgos el 1938: 'Amunt, avant, visca Catalunya lliure!'.


La Unió de Joves gironina s'havia caracteritzat darrerament per emprendre tot d'iniciatives obertament independentistes: amb motiu de les consultes independentistes del 13 de desembre del 2009, va promoure una campanya en solitari a favor del . Més tard, a la consulta que es va fer a Girona el 25 d'abril de l'any passat, va participar activament en la campanya conjunta amb les JERC i la JNC per fomentar el vot afirmatiu entre la joventut gironina. I, quan el Tribunal Constitucional espanyol (TC) va emetre la sentència contra l'Estatut, Unió de Joves-Comarques Gironines va declarar 'mort' l'Estatut i va emplaçar els dirigents de CDC i UDC a treballar per a 'l'assoliment d'un Estat propi'.

A mitjan gener, quan l'expresident Jordi Pujol va afirmar que Catalunya només té dos camins, 'o rendició o independència', les joventuts gironines d'Unió li van enviar una carta qualificant les seves paraules de 'moment històric' i assegurant que Pujol havia adoptat les tesis fundacionals d'UDC, que parlen de la separació total amb Espanya si no s'accepta la via confederal.

Batalla interna
Darrere la renúncia de Roca s'hi trobaria la pugna que mantenen al si d'Unió-Girona el sector duranista -personificat en la diputada Elena Ribera- i el sector independentista -fins ara majoritari i personificat en el fins ara regidor a l'Ajuntament de Girona Albert Riera. Precisament quan aquest va anunciar la seva baixa, digué que en la seva decisió s'hi mesclaven 'interessos conjunturals de partit difícils d'entendre'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
16 de març de 2011, 16.42 h

Benvolgut Xavi Roca , això pasa quan un s'equivoca de partit ... i mes en el cas del "Tercio Nuestra Señora de Montserrat" ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Jordi Gasulla Flavià
16 de març de 2011, 16.03 h

O CDC absorbeix UDC aviat, o UDC acabarà presentant-se amb el PP (tal com fa a les eleccions europees).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de març de 2011, 14.18 h

si continua aixi el durante es quedara mes sol que la una. A xd amb la mentidera del segle la ortega!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Badalona
16 de març de 2011, 13.36 h

Més gent com aquesta cal al cortijo del Duran per que es quedi sol i tothom vegi que UDC és nomès una coartada d' aquell home per fotre els seus trapis...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.