directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aralar proposa una 'nova candidatura' amb ERC i no 'sumar-se a la que ja existeix'

Esquerra canvia EA pels independentistes bascos com a socis preferents a Euskadi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat una relació 'bilateral i preferent' amb Aralar, deixant de banda l'aliança que mantenien fins ara amb Eusko Alkartasuna. A les portes de les eleccions europees la decisió ha estat motivada en bona part pels resultats electorals de les dues formacions al País Basc que situen Aralar en una tendència de 'creixement i consolidació'. En declaracions a directe!cat, la diputada electa d'Aralar, Aintzane Ezenarro, ha apostat per formar amb Esquerra 'una nova coalició' d'esquerres i independentista però no 'sumar-se a la que ja existeix' en referència a l'Europa dels Pobles.

Comparteix
   

Fonts d'ERC i d'Aralar manifesten la voluntat que aquesta nova relació es veurà per primera vegada en la decisió d'anar junts a les properes eleccions europees. Segons afirmen, però, la decisió té voluntat d'anar 'més enllà' i apunten a una reunió d'alt nivell entre les dues formacions per concretar de quina manera es materialitzarà aquesta relació. Ezenarro afirma que donada la situació política a l'Estat espanyol es necessitarà 'molta relació i col·laboració' entre les dues forces que comparteixen el fet de ser 'd'esquerres i independentistes'.

Esquerra busca una 'àmplia coalició' que li doni 'garanties' a les europees

Esquerra ha ofert formalment al BNG que formi part de la candidatura l'Europa dels Pobles que ja compta amb la participació de Eusko Alkartasuna, la Chunta Aragonesista, i a la que previsiblement també s'afegirà Aralar en una reedició de l'Europa dels Pobles, la candidatura unitària de forces sobiranistes i d'esquerres on en les últimes eleccions van coincidir (ERC, EA, CHA, PSA, AA, CNC i ICLR). D'aquesta manera volen formar una 'àmplia coalició de forces polítiques que li permeti concórrer amb prou garanties a aquests comicis’.

Aralar va obtenir quatre escons mentre que EA el fins ara 'partit germà' d'ERC a Euskadi va aconseguir-ne només un. Aquest dijous dirigents d'EA manifestaven el seu malestar pels acostaments que ja es percebien entre Esquerra i Aralar i que els suposaria perdre posicions a la candidatura conjunta per a les europees.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.