directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Zapatero diu que no es tornaran a publicaran les balances fiscals fins que no s'hagi liquidat l'exercici del 2009

El president espanyol vol esperar a tenir totes les dades del primer any d'aplicació del nou finançament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que les balances fiscals no es tornaran a publicar fins que no s'hagi liquidat el primer exercici fiscal que el nou sistema de finançament, el 2009. Pel president espanyol si es publiquessin les dades fins a la modificació del sistema els resultats serien molt semblants a les primeres balances fetes al juliol del 2005. 'Només ha passat un termini molt curt de temps', ha afirmat. El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat que en un moment de reformes financeres caldria revisar el sistema de solidaritat entre comunitats autònomes per corregir que determinats territoris 'abundin en la cultura del subsidi'.
psoe, socialistes, zapatero, josé luis rodríguez zapatero, sant jordi, psc
Comparteix
   


Etiquetes
El president del govern espanyol ha demanat 'temps' al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida per confeccionar unes noves balances fiscals. Zapatero ha recordat que el seu govern va ser el primer en publicar-les el 15 de juliol del 2008 dins el marc de discussió del nou finançament. El president espanyol ha afirmat que l'objectiu era oferir la 'màxima transparència' sobre els fluxos financers interterritorials.

'El govern manté la convicció positiva' sobre les balances i manté 'el seu compromís de publicar-les', ha assegurat durant la sessió de control. Això sí, Zapatero creu que cal esperar a liquidar un exercici dels anys que ja inclouen el nou finançament. 'Només ha passat un termini de temps molt curt i encara no hi ha dades de liquidació del nou sistema', ha contestat a Duran.

El portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU), Josep A. Duren i Lleida, ha reclamat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que 'revisi els criteris de solidaritat del sistema de finançament autonòmic perquè no té sentit que uns paguin i uns altres abundin en la cultura del subsidi'.

Duran i Lleida ha recordat que 'aquests dies el Congrés està revisant mesures econòmiques, laborals o del sector financer que eren imaginables temps enrere'. Per aquest motiu ha preguntat li ha preguntat: 'Per què no revisem, senyor president, el criteri de la solidaritat?, Europa l'està fent'

Duran i Lleida ha argumentat que 'alguna cosa no funciona a Espanya en matèria de solidaritat, quan a part de la solidaritat interterritorial entre les diverses Comunitats Autònomes, 140 mil milions procedents de fons europeus s'han repartit en més del 50% només en quatre CCAA, mentrestant altres comunitats tenim dèficit fiscal'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
ANTON fletxa san jose de costa rica
16 de març de 2011, 22.54 h

Per tenir la maxima transparencia els has de publicar tots els anys, aixi ho diuen varies sentencies del seu TC, pero els catalans ja sabem com va tot per l´espanya imperial senyor Zapatero, diuen que l´informacio es poder i aquestes dades no poden estar en mans de la colonia, no sigui que l´independentisme pasi al 80 %.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.