directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 09:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Especial doble fletxa

El pacte del tres

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant


número tres
Comparteix
   

Aquest hauria de ser el pacte de les forces polítiques catalanes per acceptar el nou finançament, posar un tres al davant pel primer any. Aquesta xifra té el consens d’una àmplia majoria dels partits polítics i dels sectors econòmics del País. CiU, ERC, la Cambra de Comerç, el mateix PP a Catalunya i el més important, el propi conseller Castells hi està d’acord i ho diu en petit comitè. Aquesta és una xifra mínima per afrontar els reptes de l’economia catalana.
Castells, a diferència d’anteriors consellers, és un expert en finançament, i per tant no se’l pot enganyar, com a molt pot autoenganyar-se per posar-se al servei del seu partit i del PSOE.

I l’Estat espanyol, té diners suficients per destinar al sistema? Sí, sense cap dubte, només amb els diners que s’estalviaria aprimant l’estructura de l’Estat podria tenir un acord de consens per seguir avançant. El president del Foment del Treball Nacional ho va dir en una reunió d’empresaris, ‘a l’administració central sobren 150.000 funcionaris’ que no tenen tasques a desenvolupar. L’any 2008, la Generalitat de Catalunya ha deixat d’ingressar quasi 3.000 milions d’euros per la davallada econòmica, unes dades preocupants que agreugen la crítica situació financera del nostre Govern. Necessitem un bon model de finançament, cal ser exigents, no podem permetre seguir incrementant el nostre dèficit fiscal.

Aquest cap de setmana el Govern espanyol ha pres amb urgència la decisió d’intervenir la Caixa de Castella i la Manxa, amb un forat de 3.000 milions d’euros. Esperem que això no es converteixi en una nova excusa per endarrerir i rebaixar el finançament. Catalunya, amb tots els respectes, val més que una caixa d’estalvis. També aquest cap de setmana El Periódico publicava un reportatge on s’explicava l’augment del consum que han motivat a Euskadi i Navarra les ajudes establertes pels seus respectius governs. Un cop més veiem la diferència entre tenir o no tenir concert econòmic.

A casa nostra, ara és l’hora de la unitat, ara és l’hora de donar suport al conseller Castells. Ara no és hora de tacticismes partidistes, és l’hora de donar respostes ja que ningú entendria que, un cop més, PSC i CiU posessin el partit per davant del País.

Junts podem, sense cap mena de dubte.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
2 d'abril de 2009, 23.20 h

T'oblides a Mas, Duran i el seu estafatut, el seu pacte del Majestic amb l'anterior xurru de finançament. Pujol va confondre's quan va dir allò que Catalunya no sap si jugar a ser el Bismark d'Espanya o el Bolívar de Catalunya. Es referia en veritat al seu Partit. I el no saber-ho fa que no siguin ni una cosa ni l'altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de març de 2009, 12.32 h

Manel and cia: aquest cop té tota la raó l'ex-votant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de març de 2009, 11.14 h

Aquí, els que sempre han possat el partit per devant del Pais han sigut els espanyolistes del PSOE, autors de la LOAPA, la LOFCA i reacis furibunds a qualsevol progrés nacional i econòmic de Catalunya des dels temps de Felipe González, Alfonso Guerra, Joan Raventós, Raimon Obiols i...José Montilla.



Alguns eixelebrats pensaban que lliurant-lis la Nació canviarian, però no, l'ùnic que fan és comedia i dobles discursos, per entabanar-nos. El PSOE, és el PSOE, aquí i allá


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.