directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Govern no concretarà abans de finals d'any el coneixement mínim del català per a l'arrelament

La Llei d'acollida marca que aquests criteris s'establiran mitjançant un reglament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nivell de referència mínim que s'ha d'assolir per a obtenir les competències lingüístiques bàsiques en català s'establirà en el reglament que ha de desplegar la Llei d'acollida. Fonts del Departament de Benestar i Família, han assegurat que el procés d'elaboració d'aquest reglament ja ha començat però no es preveu que pugui estar enllestit abans de finals d'any. Serà en aquest document on es concretarà el contingut mínim necessari i es farà d'acord amb les entitats municipalistes. Les mateixes fonts han assegurat que el que va anunciar aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, no és nou ja que el que es farà és aplicar el ja estableix la Llei d'acollida.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta, recull que el servei de primera acollida 'ha d'oferir la formació i els mitjans necessaris per a adquirir les competències bàsiques en llengua catalana' i, en el punt 3 de l'article 9 afegeix: 'S'ha de fixar, per reglament, el nivell de referència mínim que s'ha d'assolir pel que fa a competències lingüístiques referides en el Marc europeu comú de referència per a les llengües, establert pel Consell d'Europa'.

Amb l'aplicació d'aquest reglament i del d'Estrangeria, que està elaborant l'Estat, la Generalitat podrà començar a fer ús de la nova competència que li permet participar en la confecció dels certificats, cosa que fins ara no podia fer. Aquests certificats, no vinculants, són necessaris en els processos d'arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar, sinó que el que es farà és aplicar el que marca la llei. L'Estat demana a la Generalitat i als ajuntaments que elaborin els certificats en els que han d'informar si el nouvingut està o no integrat, i li dóna la capacitat de decidir quins criteris li serveixen per a fer-ho. Seguint aquesta opció, la Generalitat determina, com ja recull la Llei d'acollida, que el català sigui un d'aquests criteris.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
17 de març de 2011, 10.52 h

A mi m´agradaria que trobessim la LLIBERTAT però hi ha que NO ens la vol donar encara que NO li coste ni cinc.
Els primers INDEPENDENTISTES va quedar clar que el que volem es la INDEPENDENCIA, quan això a vingut a més s´han TIRAT de CAP els altres els que van passar d´ésser ERC a convertir-la en erc. TOTS sabem les mil i una "PERRERIA" que ens van fer, ara com es veuen al fangar, i ells VOLEN continuar xuclant de la MAMELLA estan DESTRUÏN totes les ORGANITZACIONS INDEPENDENTISTES que am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.