directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Demòcrates per Andorra proposa que la cobertura sanitària per a estudiants vagi més enllà dels 25 anys

Toni Martí admet dificultats en l'aplicació del tractat trilateral amb Espanya pel que fa a la seva agilitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Hi ha estudiants que fan carreres i es queden descoberts perquè no tenen feina i no es tan coberts per la seguretat social andorrana. Això es canviarà'. Així ho ha dit aquest dimecres el candidat de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, a Barcelona. En aquest sentit, la candidata per aquest partit a Andorra la Vella, Sílvia Riva, ha afirmat que un dels problemes que hi ha a Andorra és la cobertura sanitària que hi ha amb el sistema de Caixa Andorrana Seguretat Social. 'És una cobertura que quan assoleixes els 25 anys s'acaba i s'ha d'adaptar a un règim diferent', ha indicat, al temps que ha proposat adequar aquest sistema al fet que la formació va més enllà dels 25 anys.
demòcrates per andorra
Comparteix
   


Etiquetes
Demòcrates per Andorra ha presentat en un hotel a Barcelona el seu programa electoral de cara les eleccions del 3 d'abril a andorrans estudiants i residents a la capital catalana. La candidata per aquest partit a Andorra la Vella, Sílvia Riva, ha destacat que han vingut a donar una atenció especial al ciutadà i a la persona jove votant que viu a Barcelona i és un andorrà que es veu desplaçat per estudiar a qualsevol país veí. 'No hem volgut descuidar la comunitat andorrana aquí', ha afegit.

En aquest context, Riva s'ha referit a les inquietuds dels andorrans estudiants que viuen fora del seu país que són la preparació, la repercussió i inserció laboral després d'estudiar. En aquest context, ha dit que un dels problemes que hi ha a Andorra és la cobertura sanitària que hi ha amb el sistema de Caixa Andorrana Seguretat Social. 'És una cobertura que quan assoleixes els 25 anys s'acaba i s'ha d'adaptar a un règim diferent', ha indicat, al temps que ha proposat adequar aquest sistema al fet que la formació va més enllà dels 25 anys. 'S'ha de modificar i tractar amb Caixa Andorrana', ha explicat i ha considerat que s'ha de fer via modificació legislativa o un altra via reglamentària que ho permeti.

Sobre aquesta qüestió, Martí ha recalcat que s'han de fer propostes en positiu i una és 'una afiliació personalitzada per tota aquella gent que tenen més de 25 anys per seguir estant cobert a través de la branca malaltia'. De fet, ha indicat que s'ha de canviar el fet que hi hagi 'estudiants que fan carreres i es queden descoberts perquè no tenen feina i no es tan coberts per la seguretat social andorrana'

Fer complir el tractat trilateral
Així mateix, el cap de llista ha dit que hi ha per endavant un trilateral i ha dit que faran que cadascú compleixi els seus articles. Ha reconegut que hi ha dificultats amb el compliment d'un tractat que 'assimila als que son andorrans i que viuen a Espanya o a França i que són comunitaris'. 'La nostra obligació es fer complir un tractat que ha firmat el Regne d'Espanya i el Principat d'Andorra'. 'No és que hi hagi problemes, hi ha unes relacions excel·lents amb Espanya, però hem detectat que alhora de l'aplicació hi ha dificultats', ha afegit. Martí ha volgut deixar clar que 'és una qüestió d'agilitat amb el compliment de tractat trilateral' i ha posat com exemple les 'dificultats per tenir el nombre d'identificació per estrangers'.

Martí també ha proposat que a l'Oficina de Turisme d'Andorra hi hagi una nova persona que tracti de tots els temes administratius, més enllà de turisme, per ajudar als estudiants i residents a Andorra perquè en alguns casos tenen algunes dificultats. De fet, ha apostat per optimitzar recursos.

Per altra banda, ha dit que Andorra necessita un canvi perquè s'està 'en una economia que necessita un canvi imperiós i es farà a curt i llarg termini'. Ha assegurat que no hi haurà problema amb el seu partit per arribar a un acord amb la resta de partits per posar-se d'acord sobre l'encaix amb Europa. 'Hem de posar els esforços en el turisme i el comerç i ha apuntat que tenen una bateria de mesures per activar aquests dos pilars', ha ressaltat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.