directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva demana més implicació de la Generalitat en la defensa del català a Europa

El candidat ecosocialista espera que la campanya no es polaritzi entre Junqueras i Tremosa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat i candidat d'ICV a les properes eleccions europees, Raül Romeva, ha demanat avui més pressió i implicació del Govern català en la defensa de l'ús del català a les institucions europees. Romeva creu que 'és una reivindicació justa i legítima' però considera que la Generalitat no ha fet prou perquè 'no s'han aconseguit els resultats esperats'. En aquest sentit demana més implicació dels consellers i els secretaris generals del Govern per fer arribar el punt de vista català en l'elaboració de les lleis i no quedar 'relegats'. El problema que hi veu Romeva és que els representats espanyols traslladen a europa les peticions dels ministeris però no el de les comunitats autònomes, a diferència d'altres països com alemanya.

Comparteix
   

'No hem aconseguit que els diputats puguin parlar en català al Parlament perquè ens hem trobat amb l'oposició del senyor Vidal-Quadras' ha assegurat i ha afegit que cal aconseguir que no només el president sinó també els diferents departaments vegin la necessitat de fer 'lobby' a Brussel·les.

Temor a unes eleccions bipartidistes i polaritzades


Romeva ha advertit que el risc d'aquestes eleccions és caure en la lògica del bipartidisme, que ha dit que hi ha gent que ho defensa. Romeva considera que seria un empobriment de la democràcia i és partidari d'enriquir la institució europea, que és l'única elegida directament pels ciutadans.

L'eurodiputat ha manifestat que espera poder dir-hi la seva i que la campanya no es polaritzi entre Junqueras (ERC) i Tremosa (CiU), i ha afegit que Catalunya és molt més plural i ha argumentat que el que hi ha en joc és què cal fer al Parlament Europeu 'i alguns portem cinc anys treballant-hi i fent coses i espero que la gent valori no només el discurs sinó també la feina feta' ha dit.

Romeva ha dit que basarà la campanya en la crisi en totes les seves dimensions i no només en l'econòmica ja que considera que seria una política 'coixa' si no es tenen en compte totes les dimensions de la crisi. Romeva considera que 'Europa actua amb molta por, temor, amb molta pressió de molts sectors davant la crisi' i ha posat com a exemple el fet que perdessin una votació que pretenia lligar les ajudes al sector de l'automoció al fet que els vehicles fossin menys contaminants.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.