directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i Aralar segellen la candidatura conjunta a les europees

Pretenen aglutinar tots els independentistes de l'Estat, també EA

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC i Aralar han segellat aquesta tarda a Bilbao un acord de col·laboració que es plasmarà de forma immediata en una candidatura conjunta a les eleccions al Parlament europeu, però que pretén anar més enllà. Tant el president d'ERC, Joan Puigcercós, com el coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta, han remarcat la sintonia de les les dues formacions, que aposten per l'independentisme d'esquerres, i han assegurat que la seva pretensió és afegir més forces afins de la resta de l'Estat a la coalició per anar a Europa, entre les quals hi estaria també EA, amb qui ERC ha mantingut relacions durant 22 anys.
erc aralar
Comparteix
   

Joan Puigcercós ha mostrat la seva satisfacció per l'acord amb un partit, ha dit, 'que dins el mapa basc és un exemple de com es pot articular un discurs independentista des de una perspectiva social'. El president d'Esquerra ha remarcat els punts d'unió entre les dues formacions, entre elles el fet de veure com 'les forces del nacionalisme espanyol intenten impedir el nostre creixement nacional', i ha reivindicat la postura independentista de les dues formacions, que aposten 'pel dret a decidir, pel dret a l'autodeterminació en una Europa social, una Europa unida'.

Puigcercós ha assegurat que estan treballant per concretar una coalició amb altres forces 'd'aquestes característiques de tot l'Estat' per tenir més força a Europa, on ha remarcat, 'els tripijocs d'Aznar ens van deixar amb quatre llocs menys' pel fet que l'Estat representa una única circumscripció. Entre les forces amb què ERC està parlant per ampliar la coalició es troba EA, amb qui el partit català ha mantingut relacions durant 22 anys. Per Puigcercós, 'aquest acord de futur amb Aralar no treu que continuem parlant i treballant amb EA', mentre Patxi Zabaleta ha aclarit que l'acord amb ERC 'no té perquè originar cap problema' i ha recordat que Aralar i EA es presenten en coalició al Parlament de Navarra amb Nafarroa Bai. A més, ha afegit, 'fem aquest pacte per la coincidència política amb ERC i amb esperit obert'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
1 d'abril de 2009, 00.34 h

Millor que a partir d´ara ERC s´ajunti més a Aralar que no a EA. I no ho dic pels resultats electorals sinò per un tema ideologic. ERC és molt més propera a Aralar que a EA sobretot en l´eix social


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.