directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona obre diligències prèvies contra el funcionari acusat d'extorsionar prostíbuls

El consistori espera la resolució judicial per presentar-se com acusació particular

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona, atesos els resultats de la vista judicial celebrada aquest dimarts al jutjat número 33 on s'acusa un inspector municipal d'extorsionar diversos prostíbuls, ha decidit obrir diligències prèvies informatives a nivell funcionarial, a l'espera de la resolució judicial i de l'aixecament del secret sumarial. Els Serveis Jurídics del Consistori també han iniciat els tràmits per presentar l'Ajuntament com a acusació particular quan sigui processalment oportú. El fiscal demana presó pel funcionari acusat, en una trama on s'ha detingut una quinzena de persones entre càrrecs i funcionaris del Cos Nacional de Policia espanyola, propietaris de prostíbuls i advocats.
mossos funcionari imputat
Comparteix
   

A banda de l'inspector i l'enginyer, també ha declarat al jutjat com a imputada Teresa G. secretària tècnica de prevenció del Districte de l'Eixample, que continua amb llibertat, ja que no havia estat detinguda, però si està acusada. En la mateixa situació està Carlos A., un empresari d'oci nocturn que també ha declarat com a imputat. Aquest empresari, relacionat amb un local del carrer Bailen que abans havia estat un prostíbul, ha parlat sobre la seva relació amb Fernando M., un advocat per a qui la jutgessa va ordenar aquest dilluns presó amb fiança de 20.000 euros.

Elisabeth Castelló, jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, va ordenar aquest dilluns presó sense fiança per a l'inspector de la policia espanyola, José Javier M. P. El policia està per la seva suposada relació amb la trama de funcionaris de la policia espanyola que cobrava diners dels prostíbuls Saratoga i Riviera a canvi d'informar sobre operacions relacionades amb control d'estrangeria. La jutgessa també va decidir que els advocats Àlex G. i Fernando M. puguin eludir la presó a canvi d'una fiança de 20.000 euros. Els advocats estan acusats de cobrar minutes a prostíbuls quan aquests els contractaven suposadament forçats per l'inspector de la policia espanyola.

Els Mossos van detenir aquest dilluns l'enginyer i l'inspector municipal per la seva relació amb aquesta trama. A més han declarat com a imputats la funcionària, l'empresari d'oci nocturn i una tercera persona. La setmana passada els agents van detenir l'inspector del Cos Nacional de Policia (CNP) i els advocats Àlex i Fernando per la seva relació amb el Saratoga i el Riviera. A l'inspector ja se li havia imputat feia mesos un delicte de suborn ja que va ser denunciat pels responsables dels prostíbuls per demanar diners a canvi d'avisar quan hagués operacions. Ara també l'acusen d'obstrucció a la Justícia i extorsió, i el fiscal va demanar el seu ingrés a la presó sense fiança.

La Fiscalia Superior de Catalunya va obrir una investigació, que va encarregar als Mossos d'Esquadra, que ha culminat amb la detenció de prop d'una quinzena de persones entre càrrecs i funcionaris del CNP; propietaris dels prostíbuls i ara advocats. El fiscal demanava també presó sense fiança per Alex G. pels delictes d'extorsió i associació il·lícita, i presó per Fernando, pels mateixos delictes, eludible si paga una fiança de 20.000 euros. La jutgessa va decidir imposar aquesta mesura de fiança de 20.000 euros per eludir la presó als dos advocats.

El fiscal considera que els advocats cobraven minutes als prostíbuls quan aquests els contractaven suposadament forçats per l'inspector de CNP detingut aquest dijous. Els advocats també haurien amenaçar algun local amb avisos a la policia si no contractaven els seus serveis. Alex G. és assessor legal de l'Associació Catalana d'Empreses de Clubs d'Alternament (ACECA) mentre que Fernando M. era el secretari general de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON).

De moment sis funcionaris de CNP entre agents, comandaments i expolicies estan imputats per aquesta trama. Entre aquests estan el comissari Luis G. G., que està en llibertat amb fiança, un inspector en cap d'una de les unitats de la Ucrif, Abundio N. i un exinspector de la unitat d'estrangeria Andrés O. que està a la presó. També estan a la presó els propietaris del Riviera i el Saratoga, així com un responsable d'aquest prostíbuls. Els locals estan clausurats per ordre judicial.
Paral·lelament a aquesta trama, la jutgessa i el fiscal investiguen una trama de corrupció entre l'inspector José Javier i els advocats amb diversos propietaris de prostíbuls de Barcelona. Aquest dilluns van declarar com a testimonis empresaris de clubs d'oci nocturn. La jutgessa manté el secret de sumari per aquestes actuacions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 d'abril de 2009, 12.39 h

BIMSA-FÓRUM BARCELONA 2004



O RIVIERA-SARATOGA







Rafael del Barco Carreras







Abril 2009. Si mezclo las dos noticias barcelonesas a mi entender más importantes del pasado mes por su trasfondo y magnitud, y que debieran ocupar en profundidad y tiempo a toda la Prensa y Tele de Cataluña, ¡y de España!, me expongo a que lo de canalla, patético, donnadie, mentiroso, amargado, resentido, delincuente, estafador, manipulador, “pi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.