directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa culpa l''esquerra catalana' de la paràlisi del corredor mediterrani

Considera un 'mal senyal' que el ministre espanyol afirmés que mail el prioritzarà per davant de la via atlàntica o aragonesa

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, es mostra esperançat i considera que som més a prop que la UE inclogui el corredor mediterrani dins la xarxa ferroviària prioritària després de la visita que la delegació de la Comissió de Transports del Parlament Europeu ha fet aquesta setmana a Catalunya. L'eurodiputat destaca que la Comissió només fa un o dos viatges a l'any i raona que si no hi hagués un 'altíssim interès europeu' en el corredor no hauria vingut. Tot i admetre que Europa no ens salvarà del 'cafè per a tothom ferroviari' de l'Estat espanyol considera que si declara prioritari l'eix mediterrani reforçarà les posicions dels catalans per demanar inversions a Madrid. En aquest sentit, en declaracions a directe!cat, Tremosa ha culpat l''esquerra catalana' -en referència als diputats del PSC, ERC i ICV- de la paràlisi del corredor mediterrani per no haver pressionat prou el govern espanyol perquè inverteixi en aquesta infraestructura clau per a l'economia del país.
tremosa, eurocambra
Comparteix
   


Etiquetes
Ramon Tremosa ha valorat molt positivament la visita que, durant tres dies, han realitzat dos alts càrrecs de la Comissió Europea i un grup de 13 eurodiputats de la Comissió de Transports i Turisme del Parlament Europeu, així com també tècnics de la cambra europea; per tal de conèixer de primera mà empreses i infraestructures que fa anys que es preparen per rebre el corredor mediterrani.

Tremosa certifica que 'la Comissió Europea i els eurodiputats han pogut certificar que Catalunya fa anys que es prepara per tenir el corredor mediterrani' en les visites que han fet a l'aeroport, el port i les multinacionals que en traurien rendiment.

'En dictadura o en democràcia, l'Estat espanyol no ha fet res fins ara'
L'eurodiputat de CiU es lamenta de la manca de suport del govern espanyol, ja sigui del PP o del PSOE, pel corredor mediterrani i afirma que han convertit l'Estat espanyol en 'una illa ferroviària'. Destaca la importància de la implicació del govern ja que Europa només finança entre el 10 i el 15% de l'obra, sempre i quan l'estat membre executi l'obra. En aquest sentit cal tenir en compte que ja hi ha dos vies incloses dins de la xarxa europea ferroviària: l'eix atlàntic -que ja s'està construint- i la Travessia Central pels Pirineus.

El ministre espanyol de Foment 'no té cap credibilitat'
La visita dels eurodiputats ha coincidit amb la presentació per part del ministre espanyol de Foment, José Blanco, del projecte tècnic del corredor mediterrani. Una presentació que coincidia en dia i hora amb l'arribada dels eurodiputats, i que es produïa després de diversos ajornaments- que es va fer totalment al marge de la visita programada. Tremosa atribueix 'cap credibilitat' al ministre Blanco tenint en compte que 'al govern li queden mesos' i ni tan sols té els diners per fer les inversions que ha compromès.

Recorda que fa més d'un any que s'esperava la presentació del projecte tècnic del corredor mediterrani que s'ha fet quan falten només unes setmanes perquè la UE decideixi les prioritats. És per això que Tremosa considera que Blanco 'ha hagut de mullar-se' per no quedar fora de joc si Europa finalment acaba donant prioritat al corredor mediterrani. Valora molt negativament les paraules del ministre a Barcelona assegurant que el corredor mediterrani no seria 'mai' prioritari per davant de cap de les altres connexions de l'Estat espanyol amb Europa, ja que comparteix la tesi del catedràtic d'Economia aplicada de la UB, Germà Bel, que Europa pot forçar Espanya a decantar-se per rebre subvencions per a un únic projecte.

Malgrat tot, considera que hi ha possibilitats i deixa la inclusió del corredor a mans de la pressió política que puguem fer els catalans.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Robert fletxa Barcelona
19 de març de 2011, 22.45 h

Certament, sr. Tremosa, tenim una esquerra botiflera que fa el que diu l'amo del PSOE, i les dues crosses que ha tingut li han fet el joc, i no sembla que vulguin canviar d'estratègia. Per ells va. Però als de CiU, sr. meu, us hauria de caure la cara de vergonya, perquè no sou menys botiflers que ells. Fàstic feu tots plegats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de març de 2011, 21.14 h

#7 Em sumo a la seva petició, ja que jo com votant d'ERC des de que va ser possible fer-ho, i ex-figurant a les llistes d'ERC a les primeres eleccions democràtiques, no vull que amb els meus impostos, partits com CiU puguin anar fent de les seves en el nostre país que és Catalunya, ni amb el meu nom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Republicà fletxa Barcelona
19 de març de 2011, 20.54 h

#6 Com a votant d´ERC i si és l, ex conseller, li demanaria a ERC que apreti amb el tema del finançament de CDC. No ens podem permetre que els nostres dirigents es paguins les campanyes amb els diners espoliats del Palau de la música.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
josep Huguet fletxa manresa
19 de març de 2011, 20.27 h

Com és possible el sectarisme d'en Tremosa? Hem de recordar que durant 23 anys van ser decisius aquí i la meitat dels anys a Madrid? Hem de recordar qui va pactar a la Moncloa la retallada de l'Estatut del 2005 pel que fa a competències en infraestructures? I qui és el representant polític del sector financer i de negocis a Catalunya que mai ha mogut un dit de veritat en la direcció de l'eix mediterrani??


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de març de 2011, 20.03 h

#4 Aquests corruptes de corrupCiU, sempre ataquen primer culpabilitzant els altres de totes les desgràcies hagudes i per haver, a l'objecte de minar el subconscient de la societat fins a aconseguir, si és que ho aconsegueixen, que fins i tot nosaltres mateixos crèiem que ells tenen raó. Així no recularem en el temps i recordem el pujolisme apàtic i submís amb l'imperi destructor del país veí. Sr. Tremosa, que n'ha de dir de mentides per a justificar el seu vergonyós sou com a mercenar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
benet fletxa manlleu
19 de març de 2011, 18.05 h

Tremosa, per favor, el Govern del PP va declarar xarxa europea prioritària l'Eix Central pels Pirineus quan a Catalunya hi havia un govern de CiU... Apuntem bé, que de vegades sembla que ens estiguem disparant entre nosaltres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de març de 2011, 14.01 h

Tremosa ets un covard. Cal ser un cara dura o un sectari convergent, que es el que ets, per culpar a les formacions d'esquerra i no dir res de passada dels 25 anys de poder absolut de les formacions de la dreta catalana com Convergència i Unió.,, que va tenir temps per al menys parlar-ne amb la dreta espanyola del PP o a l'esquerra el PSOE, també espanyol.
Fes pedagogia per a tot arreu i explica que ESPANYA mai, mai... farà passos concrets i verificables per fer aquesta infraestructura. En... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de març de 2011, 10.47 h

Mentre les nostres queixes no vagin més enllà dels fòrums d'unes determinades pàgines web, als eppanyols ja els hi està bé; i si la cosa va com està anant, molt em temo que el famós corredor ens el podem anar menjant amb patates. És indignant que després del que va quedar ben palès el passat juliol al carrer, la majoría de partits catalans no han fet altra cosa que "refredar" l'ambient (no fos cas que tornessin a perdre l'iniciativa i quedar altre cop com uns rucs, com així va pass... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de març de 2011, 09.10 h

No vull que els meus diners vagin a parar a obres de dubtosa rendibilitat i que no contemplin el desenvolupament general de l'arc mediterrani. No ho vull i, per aixó, reclamo l'independència del meu país, Catalunya. L'estat ep.panyol ha fet moltes obres que es poden considerar inútils amb els meus calers; obres que moltes vegades han anat en contra nostra; obres que es fan en altres terres amb els meus diners i quan ens toca a nosaltres ens diuen que tenen la bossa buida.
JA N'HI HA PROU, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.