directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maria Badia serà, definitivament, la cap de llista del PSC a les europees

Raimon Obiols figurarà com a número dos

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tal i com ja va avançar directe!cat l'eurodiputada Maria Badia es confirma com a candidata del PSC a les eleccions europees en lloc de Raimon Obiols, que hi anirà en segon lloc. Així ho han anunciat aquesta mateixa tarda a l'inici de la conferència que celebra Causa Comuna. La presència de Badia en els mitjans en els darrers dies, sobretot a partir de la resolució al Parlament europeu per preservar el model educatiu d'immersió lingüística, i el fet que Obiols hagi declinat pronunciar-se sobre la seva candidatura ha fet créixer les apostes per Maria Badia. De fet, en la conferència que se celebra en aquests moments, no intervindrà Obiols mentre que Badia serà la moderadora. Obiols ha dit que 'hauria estat impresentable que només hi hagués homes com a caps de llista' a Catalunya.
maria badia, psc, socialista, europees
Comparteix
   

L'eurodiputada del grup socialista Maria Badia es perfila com a cap de llista del PSC a les eleccions europees si finalment l'eurodiputat del PSC Raimon Obiols decideix no ser-ho, segons han explicat fonts socialistes a l'ACN. Sembla que els seus companys del PSC veuen Obiols cada vegada 'més lluny' de ser el cap de llista i més a prop del projecte de la Causa Comuna. En qualsevol cas, el PSC decidirà en el Consell Nacional d'aquest dissabte qui serà el pròxim candidat.

Preguntat recentment per si seria el futur cap de llista, Obiols va respondre amb un 'això no toca'. En els últims mesos les compareixences públiques d'Obiols han estat per presentar o fer declaracions sobre la Causa Comuna. La darrera va ser el passat divendres. Els actes previstos d'aquest projecte durarà tot l'any. Fonts del PSC han apuntat com el 'canvi natural' d'Obiols com a cap de llista a Badia.

En una nota del PSC, es va destacar que va ser Badia qui havia presentat, a iniciativa pròpia, aquesta resolució per salvaguardar el model lingüístic de Catalunya. El passat 27 de gener Badia va demanar a la Comissió Europea que mobilitzés el més aviat possible les ajudes comunitàries disponibles per pal·liar els efectes del temporal a Catalunya i al sud d'Europa. Un seguit de declaracions i actuacions que han fet més visible la figura de Badia a pocs mesos de les eleccions europees.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 d'abril de 2009, 07.24 h

Guaita!, l'Oriol Junqueras será "soci estratègic" d'aquesta "joveneta"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.