directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sense canvis a Girona

Les converses amb CiU han quedat en un no res i finalment PSC, ERC i ICV reediten el tripartit

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

PSC, ERC i ICV han arribat a un acord aquest dimecres al matí per reeditar el tripartit a l'Ajuntament de Girona, de manera que no hi haurà canvi al consistori gironí. Després de 28 anys d'alcalde socialista, no s'ha aconseguit cap mena de renovació i el PSC acabarà pactant amb ERC i ICV. De res han servit les negociacions amb CiU i la suspensió de les converses amb el PSC diverses vegades. Finalment les tres forces han apostat per governar juntes un altre mandat amb Anna Pagans a l'alcaldia. L'acord s'escenificarà en una roda de premsa que s'ha convocat per demà dijous.
girona, onyar
Comparteix
   


Etiquetes
ERC i ICV no havien acceptat en primer moment la proposta de cartipàs i havien anunciat que ERC estaria fins i tot disposada a pactar amb CiU si ICV votava Alsina al capdavant de l'ajuntament de Girona durant els quatre anys de mandat.

No obstant això, sembla que la proposta definitiva que el PSC ha fet a Olòriz (ICV) i Alsina (ERC) ha conformat als dos líders i li donaran el vot a Pagans en el ple d'investidura del pròxim dissabte.

Finalment, ERC tindrà la primera tinència d'alcaldia i també la vuitena i, tal com ja havia ofert Pagans el passat dilluns a la líder republicana, ERC gestionarà les àrees de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat i l'àrea de Relacions Ciutadans i Joventut, que ja havia liderat el passat mandat.

ERC guanya altres atribucions com la regidoria delegada de Fires de Girona i activitats de dinamització al territori –que fins ara estava dins l'àrea de Cultura i Educació i es passa a l'àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, a mans d'ERC-.

Qui surt guanyat més respecte a la proposta que Pagans va fer el dilluns és ICV. A la segona tinència d'alcaldia s'hi ha de sumar les àrees de Polítiques Socials i Cooperació i la de Medi Ambient i Sostenibilitat –fins ara només tenia Sostenibilitat-. Com a novetat, ICV també gestionarà la regidoria delegada d'Educació que històricament sempre ha estat en mans dels socialistes. Aquesta regidoria continua estant adscrita a l'àrea de Cultura, que tindrà novament el PSC.

No obstant això, la gestió de boscos, parcs, jardins, zones verdes i espais públics i el pla de manteniment i gestió de la Devesa s'adscriuen a l'Àrea d'Urbanisme, de titularitat socialista i, per tant, no els gestionaran els ecologistes. El partit majoritari, encapçalat per l'actual alcaldessa, Anna Pagans, es reserva la titularitat de les àrees d'Alcaldia, Administració i Règim Interior, Hisenda, Urbanisme i Cultura i Educació. Així mateix, ostentarà la tercera, quarta, cinquena, sisena i setena tinències d'alcaldia.

De l'acord que s'ha anunciat aquest dimecres encara queden alguns serrells per acabar de polir i està previst que les tres forces ho facin durant la tarda. Alguns d'aquests serrells són les regidories delegades que gestionarà el PSC, l'assignació de regidories de barri i la representació en altres òrgans. La definició final de les funcions i l'estructura del Consell de Presidència també transcendirà en la roda de premsa que està prevista per a demà dijous.

Així mateix, en un comunicat conjunt que han emès les tres forces, s'expressa que aquest acord 'tanca qualsevol altra negociació de pacte de govern possible' i els esforços es concentraran a partir d'aquest anunci en la definició de l'actuació futura en el marc del Pla de Mandat, que s'iniciaran a partir de dilluns dia 18 de juny.

No obstant això, els líders d'ERC i ICV han anat, després de la reunió amb Pagans a trobar-se amb el líder de CiU, Carles Puigdemont, per transmetre-li el contingut de l'acord que han pres amb els socialistes i que posa punt i final a les negociacions paral·leles que mantenien amb CiU.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Núria fletxa tossa
14 de juny de 2007, 18.57 h

Em sembla que abans de parlar de carretero analitza una mica,la conselleria de governació 3 anys sense bandera espanyola, ell va força e l no al estatut veient que era una merdeta, i tambè va criticar maragall quan va veure que no plantaba cara i es el que va donar el nom de dragon khan a la politica del psoe,que ha dit carod en contra de montilla? res i no sera perque no te motius ja que ell va negociar l'estatut a l'altre banda de la taula no amb el catalans si no al l'altre banda,i el dia ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anders Majo fletxa Barcelona
14 de juny de 2007, 15.41 h

UHM, Carretero, Carretero? Qui es, aquell conseller que estava la mar de be a la Generalitat fins que el van fer fora, i que des de llavors no ha parat de xerrar en contra d'Esquerra? Si tant odiava el partit i el govern, no haver-hi entrat, o haver-ne sortit abans, amb el cap ben alt, no com ara, que va sortir amb la cua entre les cames i per la porta del darrera!!! La majoria de la gent que li donen suport son resentits com ell, que el partit no els ha donat el que volien i s'han emprenyat...O... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jm fletxa bcn
14 de juny de 2007, 11.42 h

una trucadeta del duo dinàmic Carod-Puigcercós per tirar enrera el que ja estava pacta i apa, un altre tripartit. Reconec però que aquest era molt més lògic que no el de les diputacions o el de la generalitat actual. El que està clar que amb les excepcions que hi hagi, la política d'esquerra és fer tripartit allà on pugui.

Espero que torni l'erc del 2001-2003. Ara estem en el pserc (psc-psoe).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de juny de 2007, 00.38 h

un altre dia trist per l'esquerres i catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Antoni fletxa Girona
13 de juny de 2007, 20.58 h

Quina pena de pais. Em fa fàstic i només espero que aqueste manera de fer els hi passi factura algun dia. Que els bombin,....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Barcelona
13 de juny de 2007, 20.25 h

Molt trist


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Núria fletxa tossa
13 de juny de 2007, 19.05 h

Home es normal tal com reivindicava la pagans ells han estat la llista mès votada,i clar son els que han de governar,ai no que això nompes es quan la llista mpes votada es el psoe e que si? clar pero s'ha de fer un canvi despres de 23 anys del mateix govern ai no que això nomès es fa per arraconar ciu que es un partit català no com altres psoe pp i aviat podrem inclour-hi erc no?VISCA CARRETERO,heu entregat tot al poder als socialistes no us fa vergonya a mi m'en fa i molta.Jo que he votat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.