directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els eurodiputats que visiten el corredor mediterrani refreden les expectatives

La cap de la delegació de la comissió de Transports recorda que 'no hi ha diners per finançar tots els projectes' i recorda que l'Estat espanyol ja té dos projectes inclosos a la xarxa prioritària

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La cap de la delegació de la comissió de Transports del Parlament Europeu, Gesine Meissner, que aquesta setmana ha visitat Catalunya per veure l'estat de diverses infraestructures catalanes relacionades amb el Corredor Mediterrani, ha afirmat que aquest eix ferroviari encara arrossega mancances com 'la connexió en alta velocitat amb França'. Meissner ha repetit que 'no hi ha prou diners per finançar tots els projectes' que opten a ser declarats preferents per la Comissió Europea, i ha recordat que l'Estat espanyol ja compta amb dos projectes inclosos a la xarxa prioritària: la connexió Portugal-Madrid-França passant pel País Basc (parcialment construïda) i la Travessia Central pels Pirineus a través de l'Aragó. Meissner ha considerat que el corredor mediterrani es pot considerar 'gairebé prioritari' però ha refredat les expectatives situant-lo com 'el número 31 de la llista' d'eixos de transport'.
tren mercaderies

corredor mediterrani, mapa
Comparteix
   


Etiquetes
Meissner ha explicat que la UE considera clau 'la connexió amb el sud d'Europa', però que només es declararan prioritaris els eixos que 'aportin més valor afegit a l'economia europea'. La cap de la delegació, no obstant, ha esclarit que ella no pot prendre aquesta decisió i ha recordat que l'Estat espanyol ja compta amb altres projectes inclosos a la Xarxa Transeuropea de Transports (XTT), com la connexió ferroviària de Portugal amb Madrid i la seva continuïtat cap a França a través del Pertús i Irún -parcialment construït- o la travessia transpirinenca, encara en estudi.

El coordinador de la XTT de la Comissió Europea, Carlo Secchi, ha apuntat que 'la política de la UE serà revisada' i que la resolució serà abans del juny d'aquest any. Secchi ha assegurat que Barcelona 'formarà part' d'aquests projectes europeus i ha qualificat 'd'intel·ligent' la decisió de la Generalitat de Catalunya i l'Estat espanyol de fer pressió en favor del Corredor Mediterrani.

L'eurodiputat de Convergència i Unió, Ramon Tremosa, un dels impulsors de la visita d'aquesta delegació a Barcelona, s'ha mostrat confiat que la Comissió Europea decidirà incloure el Corredor Mediterrani dins la XTT i ha valorat positivament la importància d'aquesta infraestructura, que ajudaria un port com el de Barcelona i el seu 'hinterland' a aportar 'valor afegit' a les mercaderies provinents del comerç internacional.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 de març de 2011, 19.51 h

I mentrestant, nosaltres com a bons catalanets, anem votant partits ecspanols i partits unionistes fins al moll de l'os, perquè així donin prioritat als interessos eminentment d'aquell país colonitzador, per no dir paraules pitjors. Tenim el què ens mereixem. Som massoques i mesells. No hi ha res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de març de 2011, 11.33 h

Ja fa un munt d'anys que aquest corredor hauria d'estar fet!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.