directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 11:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Álvarez nega que ocultés l'endarreriment del TGV durant la campanya

Segons la Ministra, van saber del retard en les obres només 48 hores abans de que es fes públic

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha responsabilitzat aquest dimecres tant els anteriors governs del PP i CiU com el traçat pel centre de Barcelona de l'endarreriment de tres anys en l'arribada del TGV a la frontera francesa que el secretari d'Infraestructures, Víctor Morlán, va anunciar la setmana passada. Álvarez també ha negat rotundament que ocultés la informació sobre la demora durant la campanya electoral perquè, segons ha assegurat, Foment tan sols va disposar de l'informe 48 hores abans de donar-lo a conèixer als ciutadans.
ave barcelona obres renfe adif tgv
Obres de l'AVE a Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
En una compareixença al Congrés per respondre una pregunta de CiU sobre aquesta qüestió, Álvarez ha negat la major i ha assegurat que el seu Ministeri 'va decidir el calendari' –nou- el 6 de juny, un dia després de rebre la Declaració d'Impacte Ambiental. L'endemà, el 7 de juny, 'va informar els ciutadans del calendari que des d'aquest moment es podia preveure i de les accions que durem a terme', ha dit.

Tal com ha fet en altres ocasions, Álvarez ha relacionat l'estat de les obres del TGV amb les accions impulsades pels anteriors executius de CiU a Catalunya i el PP a l'estat, perquè 'ens hem trobat la línia d'alta velocitat en les condicions en què el PP ens la van deixar i vostès –en referència a CiU- els van donar suport perquè ens les deixessin'.

En aquest punt, ha recordat que els anteriors executius van acordar fer el traçat del TGV per Barcelona i quan ella es va fer càrrec de Foment 'estava descartat el traçat per l'exterior' de la ciutat. 'Aquest que vostès ara reivindiquen com a millor traçat –ha recordat a CiU- el van descartar vostès recolzant el PP'.

La ministra ha assenyalat que aquesta legislatura les tres administracions –PSOE a Madrid i govern d'Entesa a Catalunya i Barcelona- 'han analitzat totes les alternatives que els anteriors executius van contemplar' i 'totes passaven pel centre de Barcelona'.

La decisió sobre el traçat final –ha assenyalat- 'va ser molt complexa i de gran importància' i 'va requerir una anàlisi detallada i minuciosa dels avantatges i inconvenients de totes les alternatives consensuades per CiU i el PP'.

Segons ha recordat, el traçat actual és fruit de l'acord que la Generalitat, l'Ajuntament i el Ministeri de Foment van tancar el 3 d'abril del 2006 en decidir que es faria una variació d'una de les tres propostes anteriors.

Casualitats del calendari


La ministra ha explicat que després de passar el traçat a informació pública i estudiar les més de 8.366 al·legacions que s'hi van presentar, Foment va remetre el projecte a Medi Ambient, que va retornar la Declaració d'Impacte Ambiental el passat 5 de juny del 2007, una setmana després de les eleccions municipals.

'Quan li he dit que vam conèixer la DIA -Declaració d'Impacte Ambiental- el 5 de juny, ha dit la ministra, és que la vam conèixer el 5 de juny, ho vulgui admetre o no', ha dit al diputat de CiU Jordi Jané, que li havia preguntat per la data en què va tenir coneixement de l'endarreriment.

Álvarez també ha preguntat a CiU a quin endarreriment fa referència la federació 'perquè, segons el PP i CiU, el TGV també havia d'estar a Barcelona el 2007 quan, a l'hora de la veritat, era impossible fins i tot que arribés a Lleida amb les característiques de l'alta velocitat'.

'La ciutadania mereix respecte'


Álvarez ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de CiU Jordi Jané, que l'ha acusat d'haver 'incomplert' tant la seva paraula com els compromisos adquirits amb Catalunya i li ha recordat que la ciutadania 'mereix un respecte'.

Jané ha posat en dubte que Álvarez no tingués coneixement de l'endarreriment fins cinc dies després de les eleccions. 'Aquests plantejaments –ha advertit a la ministra- no són ben acceptats a Catalunya i causen indignació' perquè 'a més hi ha un endarreriment de tres anys quan vostès no han variat el traçat'.

Per aquest motiu, el diputat de CiU ha demanat a la ministra de Foment que 'rectifiqui' perquè 'encara tenen temps d'escoltar el que demana la ciutadania de Catalunya que està estorada d'aquesta demora de tres anys més' que és 'inacceptable'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
antoni fletxa barcelona
14 de juny de 2007, 09.41 h

Aquesta Sra no tindria que tenir cap carrec perque no sap o no vol saber res de res ara el retard es culpa de la seguretat aixo no ho sabien fa mes de un mes ? Algun dia algu tindra que explicar tot aquest embolic ens prenen el pel a tots desde fa força temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.