Requejo: 'Algun dia es farà un referèndum sobre la independència, en contra de les lleis espanyoles'
El politòleg ha donat el seu suport a Barcelona Decideix i ja ha votat anticipadament a la consulta del 10A
Barcelona Decideix continua sumant suports. El darrer en fer-ho ha estat el politòleg Ferran Requejo, que ha votat anticipadament a l'urna instal·lada a la seu d'Òmnium Cultural. En una entrevista realitzada per la plataforma, Requejo ha defensat que el referèndum final d'independència 's'ha de fer al marge de la legalitat, perquè les institucions del govern espanyol no permetran una regulació d’una llei de consultes que vagi més enllà del món local'. Requejo ha confiat que aquest pas compti amb la implicació 'tant dels actors polítics com dels partits, però sobretot les institucions del país, que en algun moment hauran de fer un pas cap a la construcció nacional'. Pel politòleg, l'única via de sortida per a Catalunya és la independència, i ha titllat el federalisme de 'posició ingènua'.
Requejo ha volgut donar suport a la Consulta sobre la independència de Catalunya, que se celebrarà a Barcelona el 10 d’abril, 'perquè el tema de l’autogovern i el reconeixement nacional de Catalunya al sistema espanyol no està gens resolt, sobretot després del fracàs de la reforma de l’Estatut i de la sentència del Tribunal Constitucional'.Segons el reconegut politòleg 'el reconeixement legal de la independència de Catalunya s’ha de procurar a l’escena internacional, no en l’escena espanyola. Cal procurar una legitimitat internacional per la via dels fets contundents pel que fa als objectius i a l’estratègia per assolir un estat independent, des de la UE fins a l’ONU'.
A més considera que 'cada vegada hi ha més independentistes substancials, que són aquells que s’hi han tornat no per convicció sinó per realisme, per ser l’única posició que apunta Catalunya com a actor en el món globalitzat'. La qüestió de fons, segons Requejo, rau en el fet que 'ara per ara ningú està donant un full de ruta precís, professionalitzat cap a la independència', ni en el món independentista.
Per Requejo, 'aconseguir la independència és un dels reptes més difícils i radicals que un país es pot plantejar; és posar un nou color al mapa d’Europa. Però si la contundència i l’estratègia es fan bé, a la UE no li interessarà tenir un problema a Catalunya-Espanya'.