directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Universitats de Catalunya: la nova marca que internacionalitzarà el sistema universitari català

Vendrà al món tant la recerca com la formació que realitzen els centres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, els rectors de les universitats catalanes i els presidents dels consells socials de les universitats han acordat aquest dimecres crear la marca Universitats de Catalunya amb l'objectiu d'internacionalitzar el sistema universitari català, tant el nivell de la recerca com en el de la formació. Aquest acord s'ha assolit en el decurs de la celebració del 30è aniversari del Consell Interuniversitari de Catalunya.
UAB columnes
Les columnes de la UAB, símbol de la universitat

Comparteix
   


Etiquetes
El conseller el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat per la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, el rector de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta i la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Maria Àngels Cabassés, ha encapçalat avui l'acte de celebració dels trenta anys de la constitució d'aquest òrgan.

A l'acte, que s'ha celebrat lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, hi ha pres part l'exrector de la UB, Antoni M. Badia i Margarit i l'exrector de la Universitat Politècnica de Barcelona, Julián Fernández Ferrer, que van participar directament, donada la seva condició, en la constitució del CIC, així com els rectors de totes les universitats catalanes.

L'acte ha commemorat la iniciativa dels fundadors del Consell, que va permetre crear un espai de cooperació comú per a la defensa d'una identitat pròpia de les universitats de Catalunya en un moment que la Generalitat encara no tenia competències efectives en aquesta matèria. També ha permès agrair el treball i l'esforç de totes les persones que han format part del Consell o que, d'una manera o d'una altra, han col·laborat perquè les funcions de coordinació, consulta i assessorament al Govern de la Generalitat en matèria d'universitats que la normativa li atorga es fessin efectives.

El CIC es va crear el novembre de 1977 a la seu de Rectorat de la UB, amb la participació de les tres universitats existents aleshores a Catalunya: la UB, la UAB i la Universitat Politècnica de Barcelona (UPB), que posteriorment passaria a denominar-se Universitat Politècnica de Catalunya. Els rectors fundadors van ser Joan Obiols (UB), Josep Laporte (UAB) i Julián Fernández (UPB).

El CIC és l'òrgan de coordinació del sistema universitari de Catalunya i de consulta i assessorament del Govern en matèria d'universitats. Integra representants de totes les universitats públiques catalanes i de les privades reconegudes pel Parlament de Catalunya. El seu objectiu principal és facilitar la coordinació entre la comunitat universitària i l'Administració educativa.

Durant l'acte, també s'ha lliurat una placa commemorativa a cada universitat fundadora del CIC, i la Coral Universitària de la Universitat de Barcelona ha interpretat el Gaudeamus Igitur.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.