directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Hereu és escridassat en la inauguració de la plaça Lesseps

Veïns i comerciants asseguren que esperaven una altra cosa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat aquest diumenge la plaça Lesseps de Barcelona enmig d'una gran festa organitzada pel consistori que no ha pogut amagar el descontentament dels veïns. En l'acte una vintena de joves han escridassat l'alcalde, amb cartells en què es podia llegir lemes com 'menys ciment i més zones verdes''. Hereu ha afirmat que respecta que la ciutat s'expressi lliurement i ha recordat que amb a remodelació de la plaça s'ha guanyat 6000 m² de superfície pels vianants. El resultat final de les obres -que s'han allargat cinc anys- ha despertat, però, el 'desencís' de l'Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Lesseps.
hereu
Comparteix
   

'Ens esperàvem una altra cosa' ha reconegut Flotats, que té una barberia a la mateixa plaça i que presideix l'associació des que aquesta es va constituir, a la tardor de l'any passat. Flotats ha afegit que, si bé l'accessibilitat de la plaça 'està bé', afirma que no hi ha 'prous espais pels jocs per als nens'. També assegura que amb la reforma 'no s'han solucionat els embussos, sobretot a Gran de Gràcia'. Malgrat això, des de l'associació se seguirà col·laborant amb el districte per 'donar-li un ús cívic' a la plaça. Aquest diumenge, l'entitat de comerciants i veïns de Lesseps ha aprofitat per entregar un manifest a l'alcalde, i ha demanat als residents de la zona que pengessin dels balcons llençols blancs amb un llaç verd, símbol de la 'zona verda', que manca a la plaça Lesseps.

Per la seva part, el consistori assenyala que la remodelació permet una major presència dels vianants a la plaça. Aquest increment resulta de l'ampliació de les voreres i de la reducció del trànsit rodat, que ara es concentra en la part central de la plaça, donant prioritat a les persones i minimitzant la contaminació acústica. 'Avui celebrem que Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi recuperen per sempre més la plaça de Lesseps' ha dit en el discurs d'inauguració l'alcalde Hereu. 'La plaça és vostra! utilitzeu-la, gaudiu-la i milloreu-la!' ha exclamat.

L'espai compta amb noves àrees de jocs infantils, pistes de petanca, espais verds i un amfiteatre. El paviment, la gespa i l'arbrat són els elements més característics de la nova fesomia de la plaça Lesseps, que compta també amb dues singulars estructures ornamentals: una font que simbolitza la unió mar i muntanya i un pal·li que fa llum.

Respecte als cotxes, aquests podran creuar pel centre de la plaça de forma més simplificada gràcies als diversos semàfors instal·lats. L'eix República Argentina-Príncep d'Astúries ha quedat anivellat i els carrers Homer i Sant Magí i Mare de Déu del Coll i Torrent de l'Olla ja es troben connectats.

Amb la inauguració de la remodelada plaça, també entra en funcionament la nova Central de Recollida Pneumàtica de Residus que donarà servei a 21.000 veïns i 180 comerços. Aquesta nova central permet introduir 338 bústies de recollida de fracció orgànica en tota la seva àrea d'influència que s'estén per la ronda General Mirtre, l'avinguda Vallcarca, Travessera de Gràcia i una part del seu casc antic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Miranda fletxa Barcelona
13 de gener de 2011, 16.09 h

¡Pobrecita!. La plaza Leeseps ya es la plaza más fea del mundo entero.
Fea, espantosa, disparatada, absurda, caótica, contradictoria y nada harmónica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
isarn fletxa Sabadell
6 d'abril de 2009, 17.11 h

Aquesta deixalla "socialista" a tot arreu fa el mateix. Vinguin a Sabadell i veuran les noves places dures!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.