directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona abandona el vaixell i no repetirà a la llista d'Hereu

El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, plega després de 20 anys i al·lega que ho fa 'en favor de la renovació' dels socialistes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Si poc abans de les eleccions del 28 de novembre, qui era la mà dreta de José Montilla al capdavant de la Generalitat, Isaías Táboas, va decidir abandonar el vaixell, ara, quan queden dos mesos per a les eleccions municipals del 22 de maig, el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, regidor de Mobilitat i president de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, Francesc Narváez, també ha decidit abandonar l'alcalde Jordi Hereu. Després de 20 anys com a regidor, de ser l'edil del PSC amb més veterania i d'haver-se sentit 'alcalde del districte de Sant Martí', Narváez deixa la primera fila per 'donar pas a la renovació i les noves generacions', segons que ha anunciat ell mateix.
francesc narvaez
Comparteix
   

Malgrat marxar enmig del debat socialista per la incorporació d'independents a la llista d'Hereu, Narváez ha desvinculat la seva decisió d'aquesta polèmica i assegura que farà campanya per la reelecció de l'alcalde.

'He estat escollit regidor cinc vegades, i ho he fet amb tres alcaldes diferents durant 20 anys. Ja ha arribat el moment'. Amb aquestes paraules i amb emoció a la veu, Francesc Narváez ha anunciat aquest migdia des de l'Ajuntament de Barcelona que deixa la política activa i tornarà a ser director de servei del mateix consistori. És el regidor més veterà del grup socialista municipal i el segon més antic junt al convergent Joan Puigdollers. A més, anuncia la seva decisió enmig del debat del PSC en la seva constitució de la llista per les eleccions municipals i quan les figures independents sembla que coparan alguns dels llocs més ben posicionats de la candidatura.

Malgrat això, Narváez ha volgut desvincular la seva marxa d'aquest debat i ho ha emmarcat, 'simplement', en la seva convicció de que 'ha arribat el moment d'apostar per la renovació, de no ser un tap al districte de Sant Martí -on ha militat des de sempre-, i de deixar pas a noves generacions' al PSC. 'El meu compromís amb Jordi Hereu està intacte i faré campanya per la seva reelecció a les municipals', ha avançat, tot aclarint que la seva marxa de la primera línia política és ferma i que no acceptarà ni tan sols un lloc testimonial tancant la candidatura.

En aquest sentit, Narváez ha explicat que fa uns dies va fer arribar una carta a Hereu i al primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, comunicant la seva decisió, i ha assegurat que l'expresident de la Generalitat, José Montilla, també coneix la seva marxa. "M'han dir que s'han quedat sorpresos i que els hi sap greu, però entenen que jo vulgui que s'obrin portes a nova gent", ha relatat.

Segons el regidor que en acabar el mandat deixarà el càrrec, el 'militant més ben posicionat' per ocupar el seu lloc a la llista en representació del PSC de Sant Martí és l'actual primer secretari de l'agrupació, David Escudé, de qui encara no es coneix quin número tindrà a la candidatura però del que no se'n dubta la seva rellevància.

'Alcalde de Sant Martí' i rècord de casaments

Francesc Narváez, que va nàixer al sevillà municipi de Marchena l'any 1956, ha mostrat el seu 'agraïment' als alcaldes que li han permès ser regidor, especialment del seu districte de Sant Martí, responsabilitat que porta exercint ja 16 anys consecutius. 'Sense haver nascut a Barcelona, m'he sentit alcalde del meu poble a Sant Martí', ha explicat emocionat. Una de les activitats que Narváez més trobarà a faltar com a regidor és la d'oficiar casaments civils. El propi regidor així ho ha reconegut i s'ha atorgat a sí mateix el títol de 'regidor amb més casaments fets'. 'He cassat més de 2.400 parelles, tinc el rècord', ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.