directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La supressió de l'impost de successions obre la primera disputa interna entre Unió i Convergència

Pelegrí corregeix les declaracions de Germà Gordó assegurant que no té intenció d'incomplir el compromís del programa electoral de suprimir-lo totalment

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, s'ha remès aquest dilluns al compromís del programa electoral de CiU de suprimir l'impost de successions, i ha assegurat que el seu partit no té intenció d'incomplir-lo, com tampoc CDC. En roda de premsa, ha assegurat que no coneix el projecte de llei que prepara el Departament d'Economia i ha evitat valorar les declaracions del secretari del Govern, Germà Gordó, que va avançar que el tribut no s'eliminarà en les herències de tercer grau. Aquestes afirmacions arriben després que el secretari general de CiU i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, anunciés la supressió abans de les municipals.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de la reunió del comitè de govern d'UDC, Pelegrí ha indicat que suposa que dimarts es parlarà durant la trobada del Consell Executiu sobre la qüestió de la reforma de l'impost de successions, després de les declaracions del secretari del Govern, Germà Gordó, que va avançar que el tribut s'eliminaria en les herències de primer grau però no en les de segon.

El dirigent d'UDC ha assegurat que ell desconeix el contingut de la proposta que pugui fer el Govern, ni tan sols si hi ha un projecte 'definitiu i tancat'. En qualsevol cas, s'ha remès al contingut del programa electoral de CiU, que parla de suprimir l'impost de successions i donacions 'amb caràcter immediat'.

Unió emplaça el Govern a 'desenvolupar el programa electoral'
'UDC està per lo que diu el programa electoral. El compromís és aquest. A partir d'aquí, voldria veure, saber quina és la proposta que es fa des del Govern, i a partir d'aquí ja veurem', ha assenyalat. És més, ha afegit que el seu partit 'no té cap intenció d'incomplir el programa electoral', com tampoc CDC. 'Emplacem el Govern a què faci el desenvolupament del programa electoral', ha reiterat davant de les insistents preguntes dels periodistes, i ha argumentat que pot ser que el secretari del Govern tingui constància d'un document que ell no coneix, i més quan no entra en les seves competències com a conseller d'Agricultura.

Fins i tot ha assegurat que no s'ha parlat sobre aquest qüestió durant la reunió del comitè de govern d'UDC. No ha volgut fer hipòtesis de futur sobre què passaria si s'incomplís el programa perquè 'no es contempla' aquesta possibilitat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.