directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Cofrents, prioritària a l'hora de passar les proves de resistència nuclear per la seva similitud amb Fukushima

La Unió Europea estableix que les centrals que no passin les proves de resistència hauran de tancar

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els responsables d'Energia dels 27 s'han reunit aquest dilluns a Brussel·les de manera extraordinària per analitzar la crisi nuclear després del terratrèmol i el tsunami que van sacsejar el Japó i per detallar el contingut de les proves de resistència voluntàries a què se sotmetran les centrals europees. Unes proves que l'Estat farà de manera prioritària a la planta de Cofrents, a València, 'tant perquè és semblant a Fukushima com perquè està relativament a prop del mar', ha explicat el titular espanyol d'Indústria, Miguel Sebastián, des de Brussel·les. Sebastián també ha dit que les proves podrien condicionar la supervivència de la planta de Santa Maria de Garoña, a Burgos, que ha de tancar el 2013.
Cofrents, central nuclear, energia nuclear
Comparteix
   


Etiquetes
Els 27 responsables d'Energia s'han reunit aquest dilluns per detallar els criteris de les proves de resistència que duran a terme les centrals nuclears europees. Unes proves que els responsables de l'energia nuclear europea ja van acordar la setmana passada fer a les centrals nuclears de la UE per saber si resistirien un terratrèmol com el del Japó. Com que la seguretat nuclear és una competència dels estats membre, però, els exàmens a les plantes europees seran de caràcter voluntari.

L'objectiu de les proves és revisar la seguretat a les 143 centrals que hi ha a la Unió Europea i comprovar si resistirien terratrèmols, inundacions, tsunamis, atacs terroristes i avaries elèctriques, que tallessin el subministrament d'energia o danyessin el sistema de refrigeració, com ha passat al Japó.

El govern espanyol, que compta amb vuit centrals repartides per tot el territori, donarà suport a una revisió de totes les centrals però prioritzarà les proves a la central castellana de Garoña i la valenciana de Cofrents. 'La planta està lluny de ser afectada per un tsunami', ha afirmat Sebastián, tot i que ha acceptat que la zona ha patit 'problemes d'inundacions en el passat' i, per tant, podria tornar a patir una inundació.

Pel que fa al futur de la central de Garoña, Sebastián n'ha condicionat al futur al resultat de la prova que dugui a terme el Consell de Seguretat Nacional. 'En funció del resultat del nou test, el govern prendrà la decisió que, de moment, és mantenir la data de cessament d'activitat al 2013', ha explicat des de Brussel·les.

Sebastián també ha explicat que, a més de la revisió de la seguretat a les centrals, l'Estat defensarà l'estalvi i l'eficiència energètica, l'ús d'energies renovables, la revisió de la política del carbó, les interconnexions i el suport al cotxe elèctric.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.