directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Bronze pel documental de TV3 Guernica, Pintura de Guerra

La medalla suposa el reconeixement del prestigiós Gran Prix International URTI

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El documental que explica com Picasso va crear el quadre Guernica. També exposa totes les peripècies posteriors que tant l'artista com el mateix quadre van patir. Aquesta història ben narrada i produïda ha estat guardonada amb la medalla de Bronze al premi de prestigi internacional Gran Prix International Universitat Internacional de Ràdio i Televisió (URTI) de Documentals d'Autor. 
picasso guernica gernika pintura de guerra
Un dels quadres més famosos de Picasso, El Gernica

Comparteix
   


Etiquetes
TV3 té un bon equip de documentalistes. Ho demostra sovint en el programa 30 mintus quan ens ofereix documentals de producció pròpia. Doncs aquest programa, premiat en varies ocasions, ha tornat a rebre una distinció internacional. Concretament, el documental realitzat per Santiago Torres i Ramon Vallès, "Guernica, pintura de guerra", ha estat guardonat amb la Medalla de Bronze en la 26a edició del Gran Prix International Universitat Internacional de Ràdio i Televisió (URTI) de Documentals d'Autor.

Aquests premis estan considerats entre els més prestigiosos i premien els millors documentals culturals per a televisió, tant per l'elecció de la temàtica com pel tractament, en el camp de les arts, de les ciències o en l'àmbit social.

"'Guernica, pintura de guerra' narra la història del quadre de Picasso des de la seva creació fins a l'actualitat. Dóna notícia d'històries poc conegudes, com l'existència d'un informe del FBI que qualificava el pintor de perillós element comunista. També explica l'atemptat que va patir el quadre a Nova York amb motiu de la guerra del Vietnam i els intents de Franco per recuperar-lo. També aporta valuosos testimonis, com el de Roland Dumas, ministre d'Afers Exteriors de França amb François Miterrand i advocat de Picasso, i els de Maya Picasso, filla del pintor, Josep Palau Fabre, Jorge Semprún i Daniel Giralt-Miracle, entre d'altres.

L'emissió d'aquest documental a TV3 es va completar amb el desenvolupament d'un sistema interactiu, pioner a l'Estat espanyol, que permetia ampliar l'experiència de l'espectador més enllà del documental.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.